ZF Live

ZF Live. Anca Hociotă, Camera de Comerţ Româno-Germană: 30% din locurile din şcoli profesionale sunt pentru mecanici auto

20.08.2015, 14:54 353

Pentru a-şi asigura forţa de muncă, multe firme au încheiat parteneriate cu şcoli profesionale pentru a creşte numărul de clase, dar de cele mai multe ori locurile disponibile nu se ocupă la începutul anului din cauza reticenţei elevilor.

“30% din locurile disponibile sunt pentru mecanici auto. Apoi sunt locuri pentru bucătari şi ospătari. Nu e neapărat corelată oferta la cererea din piaţă. Din păcate sunt puţine instrumente prin care se fundamentează cifra de şcolarizare”, a spus la ZF Live Anca Hociotă, manager training Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Ea dă exemplul unui grup de companii germane şi austriece, inclusiv Billa, C&A, Humanic şi Deichmann, care s-au unit în acest an şi au creat două clase la o şcoală profesională din Bucureşti. “Caută mult poziţii de comerciant.Din păcate, locurile din cele două clase nu s-au ocupat”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO