ZF Live

ZF LIVE. Bogdan Funieru, managing director Neomar Consulting: Ne aşteptăm în acest an şi anul viitor la creşterea construcţiilor de infrastructură. Suntem la sub 30% din potenţial

Autor: Răzvan Botea

12.08.2020, 16:20 358

♦ Valoarea construcţiilor inginereşti (infrastructura) a fost de 8 mld. de euro, din totalul de 16 mld. de euro al pieţei construcţiilor din România.

Avansul construcţiilor din primele 5 luni din 2020, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut a fost susţinut de creşterea lucrărilor de infrastructură cu aproape 40%. 

Bogdan Funieru, managing director Neomar Consulting, companie de consultanţă în construcţii, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că lucrările inginereşti, care includ infrastructura mare, au fost în 2019 în valoare de 8 mld. lei, jumătate din totalul pieţei de construcţii.

„Valoarea construcţiilor inginereşti în 2018 a fost de 6 mld. euro, iar în 2019 va­loarea  crescut către 8 mld. euro. Indicatorii se referă la valoarea con­tractelor în antrepriză semnate. Arată că trebuie să ne aşteptăm la o creştere pe acest an şi anul viitor, lucru confirmat de deja de datele INS“, a explicat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO