ZF News

Astăzi este duminică. Citiţi în Ziarul de Duminică următoarele articole

Astăzi este duminică. Citiţi în Ziarul de Duminică...

Autor: Ziarul de Duminica

06.07.2014, 16:53 84

Noi contribuţii la bunul mers al practicilor economico-financiare în economia de piaţă/ de Lucian Vasilescu

Ultimele evoluţii ale pieţei de capital au arătat că ne putem considera o societate macro şi microeconomic matură şi impun elaborarea grabnică a unui set de măsuri care să pregătească trecerea la moneda unică europeană. Astfel, pentru a simplifica procedurile de transfer de numerar, vor trebui implementate o seamă de noi reglementări, şi anume:

Poveştile minţilor conducătoare/ de Ziarul de duminică

Chestiunea indivizilor care s-au evidenţiat prin capacităţile lor creative sau de leadership este foarte importantă şi dintr-un punct de vedere inedit, la care s-a gândit cercetărorul american Howard Gardner – acela de a-i ajuta pe copii şi tineri. Din acest motiv socotim cartea pe care o prezentam acum un eveniment editorial.

Nicolae Stan: „Istoria este un supra-animal care ne vânează metodic”/ de Stelian Ţurlea

Nicolae Stan s-a născut în 2 ianuarie, 1953, în Crăsani, Ialomiţa. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti. A participat la şedinţele Cenaclului de Luni şi ale Cenaclului Junimea. A debutat publicistic în România literară,  în  anul 1981, cu prezentarea entuziastă a lui Constantin Ţoiu. A debutat  în  volum cu Boare de Waterloo, 1984, Editura Cartea Românească.

Acum o sută de ani (I)/ de Ion Bulei

Un atentat (Vezi mai pe larg cartea noastră, Arcul aşteptării 1914.1915.1916, Ed. Eminescu, 1981) făptuit de şapte tineri. Cinci dintre ei aveau sub 20 de ani: Gavrilo Princip – 19 ani, 11 luni, Nedeljko Cabrinovič – 19 ani, 5 luni, Trifko Grabez – 18 ani, 10 luni, Vasco Cubilovič – 17 ani, 6 luni, Cvetko Popovič – 18 ani, 3 luni. Ceilalţi doi aveau peste 20 de ani, Danilo Ilic – 24, iar Mehmed Mehmed-Basič: – 27. Singurul dintre ei care locuia la Sarajevo era Danilo Ilic.

Acasă, pe tărâmul poeziei/ de Rodica Grigore

Apărută în toamna anului 2013 şi intitulată Sin lugar seguro (Fără loc sigur), cea mai recentă carte de poeme a lui José Luis Zerón reprezintă o veritabilă confirmare nu doar a vocaţiei sale lirice, ci şi a unui drum pe care autorul spaniol îl alegea cu ani în urmă, încă de la primele volume publicate, Solumbre(1993), Alimentando lluvias (1997), Frondas (1999), pentru acesta din urmă fiind şi recompensat cu Premiul „Nicolas del Hierro”.

Citiţi mai multe articole din Ziarul de Duminică

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO