ZF News

ING Bank a rămas în 2014 liderul dealerilor primari

ING Bank a rămas în 2014 liderul dealerilor primari

Autor: Claudia Medrega

27.02.2015, 00:05 249
ING Bank a rămas anul trecut pe primul loc în clasamentul dealerilor primari realizat de Ministerul Finanţelor împreună cu BNR pe baza criteriilor de evaluare anuală a băncilor care au acest rol pe piaţa titlurilor de stat.
 
Prin intermediul dealerilor primari sunt depuse ofertele la licitaţiile de titluri de stat, atât în cont propriu, cât şi în contul clienţilor acestora - investitori locali sau străini.
 
Noile criterii de evaluare a dealerilor au fost aplicate în 2013, când a fost realizată prima evaluare anuală mai complexă a deale­rilor primari. „Evaluarea anuală a activităţii per­for­man­ţei dealerilor primari se realizează din perspectiva în­de­pli­ni­rii obli­gaţiilor asumate de fiecare instituţie la momentul dobân­dirii calităţii de dealer primar, a performanţelor înregistrate în ac­ti­vi­tatea pe piaţa primară şi secundară de titluri de stat, pre­cum şi din punct de vedere calitativ“, potrivit Ministerului Finanţelor.
 
Pe locul doi în topul dealerilor primari a urcat în 2014 Raiffeisen Bank, după ce în 2013 ocupa a şasea poziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO