ZF News

Ministrul comunicaţiilor: Am cerut Telekom să oprească vânzarea activelor imobiliare

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu

Autor: Adrian Seceleanu

23.02.2015, 00:06 1826

Ministerul Societăţii Informaţionale a cerut companiei Telekom România Communications (fostul Romtelecom), la care deţine 46% din acţiuni, să oprească vânzarea de active cum sunt cele imobiliare, până când Consiliul de Administraţie nu va primi şi aproba un plan care să detalieze cum vor fi cheltuiţi banii obţinuţi astfel.

„Noi am stopat acest lucru în Consiliul de Administraţie prin re­prezentanţii noştri (…) până când nu ni se prezintă un plan care să fie adoptat la nivel de Consiliu de Administraţie cu ceea ce înseamnă valorificarea acestor active - că sunt imobiliare, că sunt de alt tip. Mă refer la un plan privind valorificarea internă, la reinvestirea acestor sume în a dezvolta această companie în România, în crearea de locuri de muncă şi în tot ce înseamnă dez­voltarea acestei companii“, a declarat într-un interviu pentru ZF ministrul Sorin Grindeanu. Declaraţia lui Grindeanu, numit şef al MSI în decembrie, marchează o schimbare de atitudine din partea statului român, care în ultimii ani a părut să fie mulţumit cu rolul unui acţionar minoritar pasiv, care doar aprobă deciziile luate de grecii de la OTE împreună cu nemţii de la Deutsche Telekom.

Telekom are în portofoliu sute de imobile, moştenite de la fostul Romtelecom, unul dintre ele fiind şi Palatul Telefoanelor, una dintre cele mai reprezentative clădiri ale Bucureştiului. Compania are din 2010 propria pagină web pentru a simplifica vânzarea sau închirierea activelor sale imobiliare, dar până acum singurele comentarii ale statului în legătură cu acest aspect au vizat Palatul Telefoanelor. În prezent, peste 60 de clădiri sau spaţii de birouri ale operatorului sunt scoase la vânzare, conform paginii web a Telekom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO