ZF News

Minoritarii s-au retras de la MJM, urmează delistarea

Minoritarii s-au retras de la MJM, urmează delistarea

Autor: Roxana Pricop

26.02.2015, 00:04 113

Distribuitorul de maşini de ambalare MJ Maillis (sim­bol bursier MJM), controlat de firmele americane de in­ves­tiţii HIG Bayside Advisers şi HIG Europe Capital Partners, a anunţat ieri pe bursă că procedura de retragere a acţio­narilor minoritari s-a încheiat şi că cele două firme au ajuns astfel să controleze 100% din capital.

„Intermediarul Alpha Finance România a transmis docu­mentele prevăzute de lege către Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară, urmând ca aceasta din urmă să se pro­nun­ţe asupra retragerii de la tranzacţionare a acţiunilor M.J. Maillis România S.A”, potrivit unui raport curent sem­nat de Aris­teidis Mitsias, director general al M.J. Maillis România S.A.

Acţiunile companiei sunt suspendate de la tranzacţionare din 9 decembrie 2014, când a început oferta de preluare a pa­che­tului de 0,22% aflat în proprietatea acţionarilor mino­ri­tari. Oferta de preluare s-a încheiat pe 22 decembrie. Com­pa­nia a oferit 6.566 lei pentru acest pachet de acţiuni (0,1 lei/titlu). MJ Maillis, listată pe bursa de la Bucureşti în 2001, are o capitalizare de 27,8 milioane de lei.

România este una dintre cele 18 ţări în care operează grupul MJ Maillis, înregistrat în Grecia, cu afaceri anuale de 280 mil. euro. Filiala locală a raportat la nouă luni vân­zări de 24,8 mil. lei, în scădere cu 2,2% faţă de anul ante­rior, şi pierderi de 1,7 mil. lei, la jumătate faţă de pierderile din 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO