ZF News

VIDEO ZF LIVE. Producţia locală de medicamente generice este de 7 ori mai mică decât în ţările dezvoltate

30.06.2013, 15:05 192

„În România, producătorii locali au o contribuţie de aproximativ 1,5% din PIB, pe când în ţările dezvoltate, industria de generice ajunge până la 10% din PIB”, a spus Dan Ivan, director Actavis România, la emisiunea de business ZF Live de vineri, 28 iunie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

„Avem o tradiţie în medicină în România, din păcate investiţiile nu sunt în niciun fel încurajate în domeniu. România are o moştenire cu fabricile istorice. Acum a mai rămas doar Antibiotice. Cred că avem nevoie de sprijin pentru producţia locală”, a spus Dan Ivan.

Cheltuiala medie pe cap de locuitor în România este cea mai scăzută din Europa, de 100 de euro. Această sumă reprezintă 25% din cât se cheltuie în ţările europene, precizează Dan Ivan.

Actavis este deţinută de grupul american Watson, numărul trei la nivel global la producţia de medicamente generice. În România, Actavis vinde medicamente în valoare de 35-40 mil. euro, iar cu tot cu exporturi ajunge la 90 mil. euro.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO