ZF News

Visul american: cum a ajuns un român în paginile The Wall Street Journal?

23.08.2010, 13:52 25
Cotidianul american de business The Wall Street Journal adedicat una din paginile sale unui sportiv de origine român, ZoltanMesko, care joacă pentru echipa de fotbal american New EnglandPatriots.
Născut la Timişoara, în urmă cu aproape 24 de ani, Mesko aemigrat împreună cu părinţii săi în 1997 în Statele Unite, prinLoteria Vizelor.
El este considerat de The Wall Street Journal "unic" şi unmodel pentru ceilalţi jucători de fotbal american, în condiţiile încare vorbeşte cinci limbi şi a crescut visând să devină ingineraerospaţial, însă în cele din urmă a absolvit Universitatea dinMichigan cu diplomă de licenţă în afaceri şi masterat în domeniulmanagementului sportiv.
Primul său contact cu lumea fotbalului a avut loc în urma unuiepisod cel puţin ciudat, în urma căruia Mesko a şutat atât de tareîncât a spart un bec situat pe tavanul sălii de sport în care seantrena. "Fie plăteşi pentru el, fie joci pentru echipa mea", i-aspus la acea vreme profesorul de sport.

Pe 16 iulie, Mesko a semnat un contract cu New England Patriots.Chiar dacă va câştiga salariul minim din NFL (National FootballLeague - campionatul profesionist de fotbail american - n.r.),325.000 de dolari pe an plus un bonus de 187.250 de dolari, Meskoeste mulţumit. Va putea oricând să practice meseria pentru care afăcut o facultate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO