ZF Transilvania

4,2 mil. euro din haine pentru germani

05.11.2004, 00:00 22

Compania Held Fashion din Cluj-Napoca, producatoare de imbracaminte destinata in exclusivitate pietei germane, mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 4,2 milioane de euro, cu 5% mai mare decat in 2003. La sfarsitul lunii septembrie, Held Fashion realizase vanzari de peste trei milioane de euro.
"Dupa 2001, cand ne-am dublat cifra de afaceri, am evoluat cu pasi mici, dar am crescut productivitatea cu acelasi numar de salariati", a declarat pentru ZF Transilvania Honoria Chis, director administrativ Held Fashion.
"Tendinta actuala este sa se adauge valoare cat mai mare in Romania, asa ca ne propunem sa trecem de la faza clara de lohn (cand primesti materia prima, informatii, tipare pe care doar le prelucrezi) si sa largim spectrul activitatilor prin realizarea tiparelor in fabrica din Romania si prin preluarea cat mai multor faze din realizarea unui produs de confectii", a mai spus Chis.
Firma produce imbracaminte destinata doamnelor cu varste de peste 50 de ani, cu venituri medii spre mari, 25% din productie fiind realizata pentru compania germana Frankenwaelder.
"Noi vrem sa crestem si sa stabilizam fabrica din Cluj, independent de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Chiar daca evolutia industriei textile indica clar indreptarea catre aceasta zona, firma germana isi va pastra productia din Romania", a spus Thomas Badstieber, director tehnic Held Fashion.
Compania clujeana realizeaza pentru Frankenwaelder o gama de imbracaminte clasica alcatuita din bluze, jachete, fuste si tricouri. El a mai spus ca in viitor va fi abordata si piata interna, dar printr-o marca locala adaptata cerintelor din tara. "Nu vrem sa furnizam in Romania imbracaminte marca Frankenwaelder de calitatea a doua, la un pret mai redus, pentru ca ar insemna sa stricam imaginea marcii germane. Incercam sa fim flexibili si deschisi si sa tinem pasul cu evolutia pietei", a adaugat Badstieber.
In prezent, firma are o capacitate de productie de 48.000 de bucati lunar, cresterea estimata pana in primavara lui 2005 fiind de aproximativ 64.000 de bucati.
Compania Held Fashion, cu 340 de angajati, are capital 100% olandez, unicul actionar fiind Held Fashion BV.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO