ZF Transilvania

Austriecii de la Evoline şi-au bugetat afaceri în creştere cu 30%

Autor: Laurentiu Cotu

27.12.2011, 15:32 552

Furnizorul de servicii IT Evoline din Cluj-Napoca, controlat de austriecii de la Linepro Unternehmensbeteiligungs GmbH, mizează în 2012 pe o cifră de afaceri de peste 10 mil. euro, în creştere cu circa 30% faţă de acest an. Compania spune că va încheia anul 2011 cu afaceri totale de 7,7 mil. euro.

Afacerile companiei au fost susţinute în principal de activităţile din domeniul dezvoltării software pentru căi ferate, în condiţiile în care, firma Siemens, unul dintre clienţii principali ai Evoline, a mărit comenzile. Conform oficialilor companiei, piaţa IT a fost în creştere în acest an, trend care se va menţine şi în următoarea perioadă de timp.

''În ceea ce priveşte cifra de afaceri, anul viitor sperăm să depăşim pragul de 10 mil. euro. Ne bazăm pe proiectele în derulare, în special pe cele din domeniul dezvoltării software pentru căi ferate'', a declarat pentru ZF Transilvania Égly János, managing director Evoline.

Compania a ajuns la 320 de angajaţi, după ce în acest an au fost recrutate circa 125 de persoane. Oficialii Evoline spun că recrutările continuă, fiind disponibile joburi în principal în domeniul dezvoltării software (programatori .NET, C++, Java, mobil, testeri). Compania are sedii în Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, iar recrutarea de personal se realizează pe site-urile de profil, prin firmele de head hunting sau pe site-ul Evoline.

Compania dezvoltă aplicaţii software în funcţie de cerinţele venite din partea clienţilor externi, aplicaţiile fiind realizate pe bază de proiecte. Evoline dezvoltă soluţii software pentru domeniile industrie şi automatizări, dar şi aplicaţii web pentru diverse terminale mobile. Principalul partener de afaceri al companiei este grupul german Evosoft, care face parte din corporaţia Siemens.
În ceea ce priveşte noile proiecte ale companiei, acestea sunt orientate în principal spre domeniul dezvoltării software pentru căi ferate. Investiţiile se ridică la circa 2 mil. euro şi au ca termen de finalizare anul viitor. Reprezentanţii companiei spun că în acest an a fost extinsă cu 50% capacitatea biroului din Cluj-Napoca, urmând în anul viitor extinderea cu 30% a spaţiului în biroul din Târgu Mureş.

Evoline a fost înfiinţată în anul 2000 la Cluj-Napoca, biroul din Târgu-Mureş fiind deschis un an mai târziu. La început, compania se ocupa cu proiecte on-site, programatorii Evoline lucrând la firma clientului. Din anul 2004, activităţile on-site au fost frecvent schimbate cu cele off-shore. Acţionarul majoritar Evoline este compania austriacă Linepro Unternehmensbeteiligungs GmbH.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO