ZF 24

Clujenii de la Accesa angajează 250 de oameni în următorii doi ani

Clujenii de la Accesa angajează 250 de oameni în...

Autor: Laurentiu Cotu

20.05.2014, 18:07 4284

Furnizorul de servicii de consultanţă şi dezvoltare software Accesa (fostul Misoft Systems) din Cluj-Napoca, controlat în principal de Iulian Iuga, va angaja în următorii doi ani aproximativ 250 de oameni, în principal pentru zona de aplicaţii de tip enterprise (SAP, Java, Microsoft). Compania are în prezent peste 100 de angajaţi, iar conform planurilor de recrutare anunţate, până la jumătatea anului 2016, Accesa ar putea ajunge la peste 350 de oameni.

’’În direcţia consolidării zonelor de E-Commerce şi retail, Accesa îşi propune angajarea a aproximativ 250 de persoane în următorii doi ani. Principala arie de creştere este cea de aplicaţii de tip enterprise, pentru care compania a început dezvoltarea unor centre de competenţe tehnice’’, a declarat pentru ZF Transilvania Iulian Iuga, fondator şi CEO Accesa.

Cele mai importante proiecte dezvoltate de clujeni au provenit din zonele E-Commerce, Digital Workplace, Enterprise Applications, iar principalele servicii oferite clienţilor de Accesa sunt cele de modernizare de aplicaţii, integrarea de sisteme, dezvoltarea de noi soluţii (Cloud, Mobile, Desktop), precum şi Business Intelligence.

Stategia de dezvoltare a companiei în perioada următoare se bazează pe modernizarea de aplicaţii, integrare de sisteme, dezvoltarea de noi soluţii şi business intelligence, în special în ariile E-commerce şi retail. În ceea ce priveşte evoluţia afacerilor, anul trecut s-a înregistrat o cifră de afaceri la nivel de grup de aproximativ 2 mil. euro, iar ţinta de afaceri pentru 2014 este de 4 mil. euro. În estimările făcute, clujenii se bazează pe extinderea portofoliului de clienţi în principalele pieţe în care Accesa activează deja, respectiv regiunea DACH (a ţărilor în care se vorbeşte limba germană, precum Germania, Austria, Elveţia - n. red.), Scandinavia şi SUA. Compania are în prezent centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca şi Oradea, plus un birou operaţional în München, Germania.

’’Dacă în ultimii ani jucătorii industriei IT au fost martorii unei transformări continue, în perioada următoare companiile IT autohtone vor avea oportunitatea de a-şi consolida poziţia în contextul european de afaceri. Principalii factori de creştere din punct de vedere strategic sunt reprezentaţi de expertiza acumulată în diverse industrii şi zone funcţionale, adaptabilitatea de care au dat dovadă în crearea de parteneriate cu companii din afara ţării, precum şi maturitatea de a putea oferi soluţii IT complete’’, a spus Iuga. În acest an compania şi-a propus să investească în pregătirea oamenilor şi în dezvoltarea capacităţii de inovare, iar în acest sens intenţionează accesarea unui sprijin guvernamental.

’’Mediul local este în continuare unul greoi, împovărat de taxe şi birocraţie, însă se întrevăd schimbări în bine, chiar dacă nu cu viteza cu care ne-am dori. Antreprenoriatul are nevoie de o atitudine consultativă din partea autorităţilor, care să-l încurajeze şi să-l sprijine. Antreprenoriatul local nu se muta în altă parte, ci ramâne întotdeauna acasă, în România’’, a precizat fondatorul Accesa.

Compania Accesa (fosta Misoft Systems) a fost înfiinţată în anul 2004 de Iulian Iuga, un absolvent al secţiei de Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Accesa a pornit şi s-a dezvoltat de-a lungul timpului ca un business antreprenorial românesc, însă spiritul antreprenorial a evoluat fiind transmis mai departe prin cooptarea în boardul companiei şi în acţionariat a oamenilor din prima linie de management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO