Eveniment

Clujul a achiziţionat patru troleibuze de la Astra Arad pentru 1,7 mil. euro

Clujul a achiziţionat patru troleibuze de la Astra Arad...

Autor: Laurentiu Cotu

14.08.2013, 21:45 262

Primăria Cluj-Napoca împreună cu Regia Autonomă de Transport Urban Călători (RATUC) Cluj au achiziţionat, în baza unei licitaţii publice câştigate de compania Astra Bus Arad, patru troleibuze noi, în valoare totală de 7,6 mil. lei (circa 1,7 mil. euro). În baza unui acord cadru, urmează să fie achiziţionate până la finalul acestui an, maximum la începutul anului viitor, încă şase astfel de troleibuze. „În acest an s-a încheiat un contract subsecvent în funcţie de fondurile care au putut fi alocate în acest scop, iar până în acest moment au fost achiziţionate patru troleibuze produse de Astra Arad. Preţul de achiziţie pentru un astfel de troleibuz este de 1,9 milioane de lei“, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Durata de utilizare a acestor troleibuze este de 15 ani, iar termenul de garanţie de doi ani. Troileibuzele articulate, recent achiziţionate de municipalitatea din Cluj-Napoca, au o lungime de 18 metri, capacitate de transport de 164 de călători, 42 de locuri pe scaune, 4 scaune cu accesibilitate pentru persoanele cu dizabilităţi motorii, scaune ergonomice, consum redus de energie, sistem de climatizare (încălzire, răcire, aer condiţionat, ventilaţie), sistem electronic luminos de informare a călătorilor (afişaj cu LED-uri). Totodată, troleibuzele sunt echipate cu 7 camere de luat vederi, un computer de bord pentru gestiunea, diagnosticarea şi managementul vehiculului, dar şi cu echipament pentru comunicarea prin GPS.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO