ZF Transilvania

La sali de bowling, Clujul este "fruncea"

18.11.2004, 00:00 139



In urma unei investitii de peste 500.000 de euro, la Cluj s-a creat un bowling club care dispune de o suprafata construita de 1.400 de metri patrati, 12 piste de bowling amenajate pe 650 de metri patrati. Astfel clubul de la Cluj a devenit cel mai mare complex de acest gen din Romania, ca suprafata si numar de piste, depasind centrele similare din Bucuresti, Satu Mare sau Constanta. "Terenul si cladirea in care se afla centrul existau, noi am reamenajat spatiul si l-am dotat pentru a oferi o gama completa de servicii. Speram ca in maxim doi ani sa recuperam investitia, pentru ca piata clujeana are nevoie de alternative de divertisment", a declarat pentru ZF Transilvania Diana Vlas, administrator Bowling Club si co-actionar al Clubului. Investitia in complexul clujean este 100% romaneasca si a reunit patru actionari locali, dintre care doi sunt investitori in domeniul serviciilor.



Toate echipamentele au fost aduse din Italia, iar achizitionarea si lucrarile de amenajare a pistelor au atras cea mai mare parte a investitiei. Complexul dispune, pe langa cele 12 piste de bowling, de un restaurant cu o capacitate de 100 de locuri, un bar, o sala pentru alte jocuri, biliard, darts, precum si un loc special amenajat pentru cei mici. "Ne-am gandit ca bowling-ul nu era suficient, si am hotarat sa venim si cu alte oferte pentru clujenii de toate varstele. Sunt foarte multi oameni aici care vor si altceva pe langa discoteci si baruri. Noi le propunem o imbinare a sportului cu distractia", a mai spus Diana Vlas.



Cei patru actionari sunt extrem de optimisti si spera ca media zilnica a clientilor sa fie de 100 de persoane. "Nu ne adresam doar celor cu venituri medii spre mari, ci tuturor clujenilor cu varste peste 16 ani. Piata distractiilor este in continua crestere, orice destinatie de acest tip este plina, iar in Cluj se simte inca lipsa unor spatii de recreere moderne", a spus Diana Vlas.



In Transilvania exista deja sali de bowling la Oradea, Timisoara, Arad sau Sibiu, deschise in cadrul unor mari lanturi hoteliere prin modernizarea unor piste existente. Cea mai recenta investitie "greenfield" de acest tip s-a finalizat in luna iulie la Satu-Mare, unde Complexul Class, cu sase piste de bowling, a necesitat o investitie de peste 260.000 de euro. "Costurile pentru deschiderea unui centru de bowling sunt foarte greu de estimat, pentru ca trebuie luati in calcul o serie de parametrii ce tin de caracteristicile materialelor folosite, de tipurile pistelor instalate, de sistemul de scor. Orientativ, putem spune ca doua piste de bowling echipate cu aparate de pozitionat cu sfori au un tarif ce poate fi incadrat intre 20.000 de euro si 50.000 de euro, depinde daca sunt noi sau reconditionate", explica Mircea Covaciu, general manager EuroBowl Romania, firma care a echipat peste 100 de sali de bowling in Europa. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO