ZF Transilvania

Primăria Turda a accesat un proiect european de 8,7 mil. euro pentru achiziţionarea a 17 autobuze electrice

Primăria Turda a accesat un proiect european de 8,7 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2023, 13:23 71

Primăria municipiului Turda a accesat un proiect european de 8,76 mil. euro, finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componenta C10, pentru achiziţionarea a 17 autobuze electrice de 10 metri. Proiectul prevede şi achiziţionarea a 2 microbuze nepoluante pentru comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj. Prin obţinerea finanţării de anul trecut prin PNRR, în cadrul parteneriatul Turda – Călăraşi – Moldoveneşti - Tureni, primăria municipiului Turda va achiziţiona încă două autobuze electrice de 10 metri şi 6 autobuze electrice de 12 metri, precum şi 8 staţii standard de încărcare în autobaza de transport public şi 3 staţii de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice. Astfel, flota de transport urban electric a municipiului Turda se va extinde cu încă 25 de autobuze electrice.

’’Suntem mândri să continuăm eforturile noastre de a oferi cetăţenilor din Turda şi comunele învecinate mijloace de transport nepoluante şi sustenabile, care să le permită să se deplaseze în mod eficient şi să contribuie la protejarea mediului înconjurător’’, a declara Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda, într-un comunicat de presă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO