ZF Transilvania

Proiect de 4 mil. euro din fonduri europene pentru pistele de biciclişti din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

01.08.2011, 14:58 358

Primăria municipiului Cluj-Napoca vrea săacceseze fonduri europene în valoare de 17,6 mil. lei (circa 4,2mil. euro), din care 13,4 mil. lei (3,2 mil. euro) reprezintă sumanerambursabilă, pentru realizarea unei reţele de staţiiself-service de închiriere a bicicletelor şi construirea de pistede biciclete, cu o lungime totală de 14,5 km.

Proiectul prevede instalarea a 50 de staţiiself-service de biciclete, din care 44 în municipiul Cluj-Napocaiar restul de 6 staţii în localităţile Apahida şi Floreşti, urmândsă fie achiziţionate un număr de 540 debiciclete.

Reprezentanţii Agenţiei pentru DezvoltareRegională şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale şiTurismului s-au aflat luna trecută la Cluj-Napoca în vizita deprecontractare a proiectului de BikeSharing.

Potrivit oficialilor primăriei Cluj-Napoca,odată finalizat proiectul ''Reţea de staţii self-service deînchiriere de biciclete", clujenii se vor putea deplasa gratuit înorice punct al oraşului pe baza unui card emis la cerere, carepermite ridicarea din staţie a unei biciclete şi respectivdepozitarea acesteia în punctul de sosire.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO