ZF Transilvania

SIF Banat a dat 14% din Remarul

14.06.2005, 20:52 12

SIF Banat-Crisana a vandut intregul pachet de actiuni detinut la compania de productie si reparatii a mijloacelor de transport pe calea ferata Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca, reprezentand 14,7% din capitalul acesteia.

Cumparatorul a fost un operator privat de transporturi feroviare din Cluj-Napoca, Transferoviar Grup. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 30,7 miliarde de lei (850.000 de euro).

"Am dorit sa achizitionam actiunile pentru ca stim ca societatea merge bine si noi fiind operatori de transport feroviar ne reparam locomotivele la ei", a declarat Chinga Madarasanu, directorul general al Transferoviar Grup.

Ea a mai declarat ca societatea nu are in vedere achizitii suplimentare de actiuni.

Principalul actionar al Remarul este Asociatia Salariatilor, care detine aproape 70% din actiuni.

SIF a vandut actiunile la un pret de 160.000 de lei pentru o actiune cu valoarea nominala de 25.000 de lei. SIF detinea cea mai mare parte a actiunilor Remarul inca de la infiintare, astfel ca profitul pe care SIF il va inregistra in urma tranzactiei se va ridica la aproximativ 700.000 de euro.

Remarul a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o cifra de afaceri de 81 de miliarde de lei (2,2 milioane de euro), aproape neschimbata fata de primele trei luni ale anului trecut, in timp ce profitul a scazut la jumatate, ridicandu-se la 120 de milioane de lei (3.300 de euro). vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO