Ziarul de Duminică

Alimente care vindecă/ de Ziarul de duminică

Alimente care vindecă/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

11.11.2011, 00:00 62

Patrick Holford şi Liz Efiong

Spune nu cancerului

Ghid de prevenire şi luptă împotriva cancerului

Editura Litera

În prezent, numărul cazurilor de cancer este într-o creştere alarmantă, iar stilul nostru de viaţă şi modul de alimentaţie modern nu fac decât să agraveze această situaţie. Patrick Holford, cunoscut specialist în nutriţie, este un susţinător al ideii că multe boli cronice pot fi mai bine tratate cu diete şi suplimente nutriţionale decât cu medicamente şi că medicina modernă a devenit prea dependentă de acestea. Cartea sa Spune nu cancerului le oferă sfaturi atât celor care vor să prevină apariţia bolii, cât şi celor care vor să ştie ce ar trebui să mănânce şi care sunt suplimentele nutriţionale potrivite dacă au cancer sau dacă vor să împiedice reapariţia acestuia. Un sprijin foarte necesar în lupta cu diagnosticul care induce teama cea mai mare în sufletele pacienţilor!

Până la 39% dintre cele mai frecvente tipuri de cancer (de plămâni, sân, colon, piele, gură sau gât, esofag, ficat, stomac, prostată, ovarian, testicular, endometrial şi de pancreas) pot fi prevenite prin dietă, exerciţii fizice şi controlul greutăţii. Autorii ne reamintesc că există o legătură strânsă între stilul nostru de viaţă şi modul de alimentaţie şi riscul de a ne îmbolnăvi de o formă de cancer.

Patrick Holford, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în nutriţie, a fondat la Londra, în anul 1984, Institute for Optimum Nutrition şi este un invitat constant al emisiunilor de televiziune şi radio din Marea Britanie şi din alte ţări. A publicat peste 30 de cărţi, în 33 de limbi, vândute în peste un milion de exemplare în întreaga lume. Dintre acestea, la Editura Litera au mai apărut: "Detoxifierea ficatului în 9 zile" (2010), "Alergii alimentare - prevenire, depistare, tratare" (2010), "Reţeta sănătăţii perfecte" (2010), "Ghid pentru o piele frumoasă şi sănătoasă fără medicamente" (coautor, 2011).

Liz Efiong este terapeut nutriţionist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO