Ziarul de Duminică

Andrei Ruse: „Eu cred că tinerii ar citi foarte mult, dacă ar avea mai multe cărţi pentru ei”/ de Stelian Ţurlea

 Andrei Ruse: „Eu cred că tinerii ar citi foarte mult, dacă ar avea mai multe cărţi pentru ei”/ de Stelian Ţurlea

"Eu cred că tinerii ar citi foarte mult, dacă ar avea mai multe cărţi pentru ei"

Autor: Stelian Turlea

28.09.2012, 00:07 512

"Născut în Bucureşti, pe 16 decembrie 1985. Am publicat nişte cărţi, am lansat de-a lungul timpului nişte site-uri, am organizat sau moderat nişte evenimente, am mai vorbit pe la nişte conferinţe şi, pe lângă pasiunea mea pentru artă /arte (îndeosebi literatura, desigur), îmi place să cred că mă ocup în general de comunicare.

Am copilărit în Pantelimon şi m-am adolescentizat în Colentina, deci de unde studii superioare? Momentan trăiesc şi mă-ntreb ce-i cu asta. Nu-mi place să mă iau în serios, ci să mă ia alţii. Sunt incapabil să urăsc ceva / pe cineva şi prea sictirit să mă enervez. De ştiut: mă-ntâlnesc cu tine pentru un autograf dacă şi tu dai o bere (porneşte de la premisa că n-o să-mi placă de tine, dar nu te considera special pentru asta, nu-mi plac oamenii în general) Răspund, în funcţie de timp / stare, pe supraego85 [arond] yahoo [punct] com"
pixelstats trackingpixel

-Spuneaţi într-un interviu mai vechi că românii nu ştiu să vândă cărţi. Dvs ştiţi? Care-i reţeta? Cum reuşiţi?

- Discuţia din acel interviu era ceva mai complexă, spuneam că nu există foarte mulţi oameni pricepuţi în zona de marketing şi de vânzare în acest domeniu, iar de multe ori promovarea (cu orice bune intenţii ar fi) se face în gol, nevizând un public cu un oarece potenţial interes pentru un anumit titlu / colecţie / autor şamd.

Nu ştiu neapărat să vând cărţi, doar că am o oarecare experienţă privind promovarea, şi, poate mai important, mi-am dat mai mult interesul. Pentru că nu scriu nici pentru mine (altfel mi-aş ţine manuscrisele la sertar) şi nici pentru mesele unde se adună scriitorii după ce publică, pentru a vedea care ce şi unde şi cum şi a se făli cu un ISBN. Eu tot timpul am căutat publicul.

De aceea m-am ocupat de promovarea primului meu roman, SONI, care a ajuns la a III-a ediţie acum. Fără reţete, doar cu idei multe şi entuziasm.

-Cu promovarea pe care v-aţi programat-o singur aţi reuşit să vindeţi două tiraje din romanul "Soni", apărut iniţial la Editura Tritonic, din care "Ziarul de duminică" a publicat un amplu fragment în urmă cu trei ani. Iată că romanul a ajuns la a treia ediţie, revăzută, la Polirom. Aţi declarat că aţi modificat complet finalul. În ce constă îmbunătăţirea?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO