Ziarul de Duminică

CARTEA DE ECONOMIE/ Lideri, angajati si branduri

CARTEA DE ECONOMIE/ Lideri, angajati si branduri
21.10.2009, 14:47 26
Robert Slater
29 de secrete ale leadershipului de la Jack Welch
Editura All
Jack Welch a detinut o perioada indelungata functiile depresedinte si director general al companiei General Eelectric si afost recunsocut drept cel mai important om de afaceri al timpurilornoastre. Welch a condus compania GE din aprilie 1981 pana inseptembrie 2001 si a initiat o parte dintre cele mai importantestrategii de afaceri din ultimele doua decenii. Analiza secretelorsale de leadership ne prezinta cum erau realizate afacerile inAmerica in trecut si evidentiaza modul in care tacticile pe carele-a initiat Welch au schimbat in bine afacerile. Traducere deAlina Moldoveanu.
Tom Peters
Reinventarea muncii
50 de moduri in care va puteti transforma dintr-un angajatintr-un brand care exprima distinctie, implicare sipasiune
Editura Publica
Brand You 50 ne arata totul: de la cum sa ne creampropria carte de vizita la cum sa obtinem o slujba, de la cum sa neconstruim lista de contacte la crearea propriei imagini, cu altecuvinte, cum sa ne transformam portofoliul de aptitudini astfelincat sa ajungem la rezultate surprinzatoare! De fiecare data! Prinintermediul a 50 de sectiuni usor de urmarit si peste 200 deactivitati recomandate, Tom Peters ne arata cum sa devenim un BrandPersonal unic, fabulos si performant. Tehnologia se afla la carmarevolutiei din lumea afacerilor. Cei care ii supravietuiesc vortrebui sa se adapteze si sa se reinventeze rapid. In acest context,Tom Peters explica ce se intampla, ofera instrumentele de care avemnevoie pentru a face fata provocarii si ne inspira sa trecem laactiune. Fara nici o indoiala, Tom Peters a contribuit la creareamanagementului modern mai mult decat oricine in ultimii 60 de ani.In opinia publicatiilor Fortune, The Economist, The New Yorker siThe Los Angeles Times, Tom este un "über-guru" al managementului siinventator al industriei de "management guru". Nascut in anul 1942,Tom Peters a devenit licentiat in constructii civile in 1965,urmand apoi studii de afaceri la Stanford Business School, unde aabsolvit cursuri de MBA si doctorat. In 2004 a primit titlul dedoctor de onoare de la Universitatea de Management din Moscova.Supranumit "parintele corporatiei post-moderne", Tom Peters estecel care a creat noua gandire de management, gratie energiei,stilului, influentei si ideilor sale. Tom Peters ocupa pozitia 7 inclasamentul global al celor mai influenti ganditori de businessThinkers50.
Traducere de Laura Sibinescu.
Oliver James
Afluenza
Cum sa ai succes si sa ramai normal
Editura Vellant

Un tratat despre nefericirea in crestere a lumii moderne, carteadescrie epidemia consumerista care a infectat unele societati alesecolului XXI, producând depresii, anxietate si dependente.Psiholog de renume mondial, Oliver James analizeaza minteareprezentantilor avuti ai clasei de mijloc in cautarea unui raspunsla intrebarea: e posibil sa ai succes si sa ramâi sanatos la mintein acelasi timp? Intr-o carte excelent argumentata, James nedezvaluie cum variaza in cadrul societatilor actuale chestiuniprecum consumerismul, febra proprietatii si batalia sexelor. Oconcluzie inevitabila, care s-ar putea sa ne schimbe viziuneaasupra lumii: pentru a ne pastra echilibrul mintal ar trebui sa nesatisfacem nevoile, si nu dorintele. Traducere din limba engleza deCirprian Siulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO