Ziarul de Duminică

Ce poţi păţi dacă nu te sinucizi cum se cuvine/ Stelian Ţurlea

Saul Bellow - Filiera Bellarosa şi alte povestiri

Ce poţi păţi dacă nu te sinucizi cum se cuvine/ Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

22.03.2011, 23:38 33

Saul Bellow

Filiera Bellarosa şi alte povestiri
Editura Polirom
Prefaţă de Janis Bellow. Traducere din limba engleză de IoanaZirra. Ediţie îngrijită de Domnica Drumea şi Radu Pavel Gheo.Ediţia este cea mai cuprinzătoare antologie şi numără 13 povestirişi o postfaţă semnată chiar de celebrul scriitor care a primitPremiul Nobel în 1976. În cele mai multe dintre povestirilevolumului Saul Bellow revine la obsesia evreităţii, la amintireaholocaustului sau la plaga singurătăţii şi exilului. Majoritateapersonajelor, ca şi în alte scrieri ale autorului, suntevrei.
KerstinGier
Mă sinucid altă dată
Editura Allfa
Traducere din germană şi note de Dragoş Dinulescu. Născută în1966, nemţoaica Kerstin Gier a debutat în 1996 cu un roman care afost îndată ecranizat. Romanul de faţă a fost tradus în peste 20 deţări şi vândut în peste 500.000 de exemplare. Eroina este o tânărăde treizeci de ani care rămâne fără serviciu, decide să se sinucidăşi trimite tuturor rudelor şi cunoştinţelor scrisori de adio foarteacide. Sinuciderea îi eşuează şi eroina trebuie să dea ochii dinnou cu cei care acum îi cunosc secretele...
DanC. Mihăilescu
Şi aşa mai departe?
Viaţă literară IV
august 2008-mai 2010
Editura Humanitas
Volumul urmează celor două apărute la Editura Fundaţiei Pro în2005 şi 2006 şi celui de-al treilea apărut la Humanitas în 2008 încare autorul îşi aduna articolele publicate în revista "Idei îndialog". După dispariţia acesteia, Dan C. Mihăilescu a continuat săscrie, în "România literară", sub acelaşi generic. Pe aceste dinurmă articole la strânge în volumul de faţă. Fireşte, le-a revăzutşi, acolo unde a fost cazul, le-a adăugat câte un PS - vezi cazulprimului articol, "Acasă, la librărie". Dincolo de stilulinconfundabil al criticului, cine vrea să-şi reamintească ori săafle despre mersul vieţii literare şi colcăiala ei, în perioadaamintită, despre literaţi în arhivele CNSAS, arhitecturacatastrofală a Bucureştilor, performanţele ICR din 2005 încoace,invazia urâtului, exasperarea criticului literar şi multe altele vaavea o lectură exact cum îşi doreşte.
CamillaLackberg
Predicatorul
Editura Trei
Traducere din suedeză de Simona Ţenţea. A doua parte a serieide şapte romane poliţiste scrisă de Camilla Läckberg, cel maipopular scriitor suedez de romane poliţiste. Într-o mică aşezare depe coasta de vest a Suediei, un băieţel descoperă cadavrul uneitinere femei dezbrăcate. Poliţia constată că femeia fuseseasasinată. Lucrurile se complică şi mai mult atunci când sub trupulvictimei sunt găsite scheletele altor două femei care fuseseră datedispărute la începutul anilor '70. O intrigă plină de surprize, cuprotagoniştii din Prinţesa gheţurilor, scriitoarea EricaBerger şi poliţistul Patrik Hedström, care între timp au devenitcuplu.

Luis Miguel Rocha
Ultimul papă
Crime Scene Publishing
Două volume. Ediţia a doua - prima a apărut la Tritonic, în2009. In septembrie 1978, la doar 33 de zile de la numirea infunctie, Vaticanul anunta moartea Papei Ioan Paul I - un atac decord, conform certificatului de deces, un mister ramas nerezolvat,conform altor opinii. Douazeci si opt de ani mai tarziu, ziaristaSarah Monteiro gaseste un plic cu o lista de nume necunoscute si unmesaj codificat. Aparent inofensive, hartiile care i-au intrat inposesie o vor pune in pericol si in situatii limita, pe masura cedescopera povestea lor. Lista se dovedeste a fi o dovada pretioasapentru demascarea unui complot de proportii internationale, careimplica personalitati politice si religioase antrenate inincredibile abuzuri de putere, coruptie si crime. Traducere dinlimba portugheză de Simina Popa.
RichelleMead
Nopţi de sucub
Editura Leda
Traducere din limba engleză şi note de Mariana Piroteală.Richelle Mead, autoare de "urban fantasy" pentru adulţi şiadolescenţi deopotrivă, revine, pe piaţa românească, după gustataserie "Academia Vampirilor", cu o serie nouă. Un sucub este undemon care îşi ia forţa din plăcerea bărbaţilor, are capacitatea dea-şi schimba aspectul şi fireşte, e nemuritor. O astfel de demoniţăeste Georgina Kincaid, care a intrat în rândurile demonilor cumulte secole în urmă şi al cărei singur scop în viaţă esteseducţia. Dar care ajunge să se îndrăgostească. O fantezieamuzantă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO