Ziarul de Duminică

CICA NISTE SCRIITORI / George Arion in dialog cu o usa de autobuz

CICA NISTE SCRIITORI / George Arion in dialog cu o usa de autobuz
18.06.2009, 14:36 114

 
Pe vremea cand eram student, am asistat la un dialog intre George Arion (viitorul autor de romane politiste) si o usa de autobuz. N-a fost o fantezie a lui George Arion, ci una a hazardului. Lucrurile s-au petrecut astfel:
Usile autobuzului cu care calatoream amandoi se deschideau si se inchideau, la comanda soferului, cu ajutorul unui dispozitiv pneumatic. Din cauza unui racord neetans, pe unde se pierdea aer, la fiecare oprire si plecare a autobuzului se auzea un suierat-plescait-gajait curios, ceva de genul:
– Pascs-t-ssc-psa-psa-sac!
– Smas-smas-ceap-s-taca-pas!
La un moment dat, printr-un joc al hazardului, care nu se repeta, probabil, decat la o mie de ani, s-a realizat urmatoarea combinatie de sunete:
– Cat-e-cea-sssul?
Intrebarea parea rostita in soapta, pe un ton conspirativ, de un individ profund ingrijorat, din spatele nostru.
George Arion, amabil si prompt, s-a uitat la ceas si a raspuns:
– Zece si jumatate.
Dar in clipa imediat urmatoare, cautandu-l cu privirea pe cel ce-i adresase intrebarea, a descoperit ca in locul respectiv nu era absolut nimeni. Uimit, s-a uitat atunci intrebator la mine, iar eu i-am confirmat ceea ce i se parea incredibil:
– Nu e absolut nimeni. Ai vorbit cu o usa de autobuz.
Nu i-am mai spus, ca sa nu-l enervez prea tare, ca daca mai asteapta o mie de ani ar putea sa auda si un „Mul-tu-messsc!"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO