Ziarul de Duminică

COLECTII/ Daruri de sfarsit de an

COLECTII/ Daruri de sfarsit de an
02.12.2009, 14:50 36
Acum, la sfarsit de an, poate a sosit vremea sa ne aplecam dinnou spre cartile pentru copii si adolescenti. O editura care nuprecupeteste nici un efort pentru a traduce carti dintre cele maivandute si apreciate este Corint junior. Editura care are si ocolectie fantasy, cu romane captivante, personaje indraznete siilustratii uimitoare. Iar seriile abunda, peste douazeci:"Aventurile lui Miercuri", "Cartea Timpului", "Cartile Inorogilor","Copiii lampii fermecate", "Cronicile Lumii de Margine", "CronicileWardstone", "Lumea Disc", "Saga lui Darren Shan", seria "Carteaneagra a secretelor", seria "Copiii Imparatului Rosu", seria "De-adreptul ucigatoare", seria "Stapanul viselor" si inca multe alteleaparute in ultimii ani. Sunt carti cu aventuri dintre cele maitraznite, petercute in lumi fantastice, mai ciudate sau nu, in carecopiii se pot aventura ca intr-un taram nou, verificandu-si dorintade cunoastere, dar si stiinta rezistentei. In fapt, basme moderne,care sfarsesc, invariabil, cu victoria binelui asupra raului,indiferent ca acesta e reprezentat de un monstru, un balaur, unsoldat hain sau o vrajitoare. Aproape fiecare dintre aceste carti eun dar pentru copii.
Prezentam in acest numar doua dintre ultimele aparitii.
Mark Robson - "Spioana imperiala". Traduceredin limba engleza de Lavinia Braniste. Este prima carte dintr-oserie a acestui autor britanic de romane fantasy, cu mare succes.Intr-o lume dominata de magie si de crima, Imparatul iiincredinteaza lui Femke o misiune primejdioasa, in timpul careiaadversarul ei ii arunca in spate raspunderea a doua asasinate.Izolata intr-o tara straina, vanata de autoritati si de vechiuldusman care vrea sa se razbune, Femke are nevoie de inteligentapentru a supravietui, dar si de sprijinul unui tanar soldat caren-a uitat sa-i fie leal. O carte apreciata de critici drept binescrisa, cu o intriga captivanta si cu mare priza la tineriicititorii.

Dean Lorey - "Academia Cosmarurilor". Traducerede Mihaela Draghici. Ilustratii de Brandon Dorman. Ca si Robson,Dean Lorey este un tanar american (doar cu un an mai mare, nascutin 1967), care a scris foarte multe scenarii de televiziune si filmsi care a trecut la carti pentru copii (cea de fata este prima),inventand "Academia monstrilor" (mai multe tilturi aparute sau pecale de aparitie - "Vanatoarea monstrilor", "Nebunia monstrilor","Razboiul monstilor", "Razbunarea monstrilor"). Cand CharlieBenjamin doarme, monstrii se trezesc la viata. Ei traiesc inAdancuri, spre care cosmarurile deschid portaluri. Din fericirepentru Charile exista Academia Cosmarurilor, care ii instruieste pecopii cum sa-si poata folosi harurile unice si sa se lupte cumonstrii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO