Ziarul de Duminică

Confidenţele Fuhrerului despre planul său de cucerire a lumii

Confidenţele Fuhrerului despre planul său de cucerire a lumii
19.08.2010, 23:40 54

Hermann Rauschning
"Hitler mi-a spus"
Editura Lucman

Hermann Rauschning (1887-1982) a fost un fost şef nazist alguvernului de la Danzig, membru al partidului nazist din 1932. Doiani mai tarziu a renunţat la calitatea de membru şi a emigrat înSUA în 1941 (după scurte şederi în Elveţia, Franţa şi MareaBritanie) unde a denunţat nazismul. Prima ediţie a cărţii de faţă aapărut în 1939. În ea Rauschning susţine că a avut numeroaseconvorbiri cu Hitler, care i-a vorbit despre planurile sale."Bulversarea mondială, iată spre ce tinde noul război. Hitler econvins că-i este de ajuns să caştige acest război ca să reuşeascăsă le impună oamenilor un regim nou, cel al voinţei sale. Ideefantastică, fără îndoială, dar falsa putere creatoare a unuiisteric riscă să reducă lumea la un morman de ruine." Foarte mulţiistorici au privit cu suspiciune cartea lui Rauschning. Traducerede Nicolae Baltă.

EvanThomas
Barrack Obama, o alegere istorică
Dezvăluri exclusive ale revistei Newsweek din timpul campanieiprezidenţiale

Editura Litera internaţional

Jurnalist la "Newsweek" şi scriitor de succes, Evan Thomas adevenit celebru cand a obţinut National Magazine Award în 1998,pentru o anchetă jurnalistică pe marginea scandalului MonicaLewinsky. Printre alte cărţi foarte cunoscute ale sale se numără şio biografie a lui Robert Kennedy. Cartea de faţă dezvăluie înexclusivitate multe dintre dedesubturile campaniei prezidenţialedin 2008, cand a început "era Obama".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO