Ziarul de Duminică

Dogoarea sexuală a poeziei/ de Stelian Ţurlea

Dogoarea sexuală a poeziei/ de Stelian Ţurlea
13.07.2012, 00:06 160

Patrick deWitt

Fraţii Sisters

Editura Polirom

Traducere din limba engleză de Ioana Filat. Patrick deWitt este un scriitor canadian născut în 1975, autor a două romane, Ablutions (2009) şi Fraţii Sisters (2011), foarte apreciate pentru umorul lor negru. Cel de faţă a fost nominalizat la Man Booker Prize în anul 2011. Un roman de aventuri, un western sângeros, în genul lui Cormac McCarthy, cu personaje remarcabile - ucigaşi, escroci, pierde-vară - între care ies în evidenţă cei doi pistolari din vremea Goanei după aur.

Floarea Ţuţuianu

Sappho

Editura Cartea românească

Antologie de poezie erotică cu 10 ilustraţii ale autoarei. "La mai niciuna dintre multele noastre poetese care erotizează, astăzi, de la isteric la scabros, erotismul şi dogorile senzuale n-au patosul irevocabil şi gravitatea de Cântarea Cântărilor, să zicem, din poezia Floarei Ţuţuianu, la care «iubirea e tare ca moartea pre viaţă călcând». Citindu-i versurile, am senzaţia, nu ştiu de ce, a unui fond de aur, un aur, ca-n Ion Barbu, «irecuzabil greu», lejeritatea unora dintre acestea fiind numai efectul, vag frivol, al unei inteligenţe ultragiate. Poeta publicând destul de rar, cele trei-patru cărţi de versuri ale Floarei alcătuiesc un unic florilegiu." (Şerban Foarţă pre carte)

Britannica - Ghid de cultură generală

Întrebări şi răspunsuri

Editura Litera

Ediţia a doua a unui foarte căutat ghid de cultură generală cu aproape 1.000 de întrebări din cele mai diferite domenii: literatură, artă, cultură, geografie, istorie, mitologie, ştiinţă, sport şi laureaţi ai Premiului Nobel. Răspunsurile sunt susţinute de explicaţii concise şi bine documentate. Cartea mai are, în subsolul fiecărei pagini, o rubrică "Ştaţi că..." cu informaţii inedite şi noi perspective asupra lumii. Autorii ediţiei au adugat o categorie specială cu întrebări referitoare la spaţiul geografic, istoric şi cultural românesc.

Katherine Marsh

Turistul nopţii

Editura RAO

Câştigător în 2008 al Edgar Award pentru Best Juvenile Mystery. "Jack Perdu, un talentat muzician din clasa a noua, locuieşte împreună cu tatăl său în campusul Universităţii Yale. Deştept şi introvertit, Jack îşi petrece majoritatea timpului singur, cu nasul într-o carte. Dar într-o seară de iarnă, un accident periculos îi schimbă lui Jack viaţa pentru totdeauna. Tatăl său îl trimite la un misterios doctor din New York, un oraş în care Jack n-a mai călcat de opt ani, de când i-a murit mama. În Gara Centrală, o întâlneşte pe Euri, o fată care se oferă să-i arate locurile ascunse ale gării, pe care le cunosc doar adevăraţii exploratori urbani. Dar, la opt etaje sub gară, Jack va descoperi mai mult decât şine ascunse şi scări misterioase."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO