Ziarul de Duminică

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (43). Sesiunea extraordinara

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (43). Sesiunea extraordinara
09.02.2010, 15:31 25
Lamijlocul anilor '90, in revista Zig-zag aparea primul serialumoristic din presa romaneasca postdecembrista. Dupa un deceniu sijumatate, am constatat ca a ramas atat de afurisit de actual, incatam decis sa-l republicam.
Motto: "Numai cine nu manâncanu greseste. De aceea, nu vor fi ridicati de la masa decât cei carenu s-au imbuibat suficient de repede."
(Din "Manualul remanierelorelegante")
Rezumatul remaniereloranterioare: Nula na nula.
Nici nu intra bine Zizi pe usa,ca Luminita ii striga din micul dulap in perete care le serveadrept bucatarie, bar si living:
- Pregateste-te, ca peste cinciminute am convocat o sesiune extraordinara pentru remanierefamiliala!
Zizi nu comenta. De cândemisiunile TV despre organele de partid si de stat fuseserainlocuite cu editoriale despre organe anatomice, nu se mai mira denimic.
Asteptându-si sotia, trebuiasa-si omoare cumva timpul. Mai intâi, il necaji putin pe Câine cu oscurta revista a presei, dar când animalul incepu sa faca spume lagura, Zizi intelese ca a depasit masura. Apoi isi aminti ca tocmaicumparase aparatul politic Glet, menit sa absoarba emanatiile, sise apuca sa-l instaleze: desi altfel foarte curat, catelul semanifesta incontrolabil de când radioul transmitea nonstop dinParlament.
In fine, Luminita isi facuaparitia impestuoasa, se aseza pe scaunul ei preferat - singuruldin casa, de altfel - si isi acorda singura cuvântul:
- Asa nu mai merge. Sa stiica-ti pregatesc o motiune. Nu de cenzura, ca asta-i fumata, da'motiune sa fie.
- De ce, mai draga?
- Pai tu nu ai vazut in ce halsuntem? Eu n-am ce face, invat - vorba aia - pe rupte, dar tu cândte lansezi?
- Sa ma lansez? Poate laapa...
- Zizi, eu vorbesc serios. Cecomiti tu acolo in ministerul ala nu se cheama serviciu si ce-tidau aia nu-i salariu. Trebuie sa pornesti o afacere! Sau nupoti?
Extrem de sensibil la oricealuzie privind virilitatea, Zizi ceru dreptul la replica, dartocmai atunci se deschise usa si intra...Presedintele!!!
(Va urma un episodnaucitor)

tczarojanu@yahoo.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO