Ziarul de Duminică

Expoziţia „Şcoala de la Poiana Mărului”, la Muzeul de Artă Braşov/ de Ziarul de duminică

Horia Bernea, Poiana Mărului

top galerii

Autor: Ziarul de Duminica

13.06.2013, 23:57 97

Vineri, 31 mai 2013, ora 17.00, la Muzeul de Artă din Braşov a avut vernisajul expozitiei „Şcoala de la Poiana Mărului” în care sunt expuse picturi semnate de: Horia Bernea, Letiţia Bucur, Ion Dumitriu, Şerban Epure, Mircea Milcovici, Teodor Moraru, Teodor Rusu şi Vasile Ulian. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 31 mai - 21 iulie 2013.

În cadrul expoziţiei, figurează opere realizate de artişti în timpul petrecut la Poiana Mărului (peisaje, naturi moarte, interioare), dar şi tablouri ulterioare care reflectă, din punct de vedere stilistic şi tematic, influenţa acestei etape din creaţia lor.

 

Maxim Liulca la Galeria Baril din Cluj

Până pe 15 iulie, la Galeria Baril din Cluj-Napoca (Fabrica de pensule, etajul 3) puteţi vizita expoziţia artistului contemporan Maxim Liulca. Născut la Tighina, Republica Moldova, în 1987, Maxim Liulca trăieşte şi profesează la Cluj-Napoca. Artistul are deja o serie de expoziţii personale şi de grup în Austria, Belgia şi România, expresii ale unei gândiri critice deopotrivă riguroase şi prietenoase, tratate cu obiectivitatea unui documentarist înzestrat cu simţul umorului.

Maxim Liulca tratează subiectele ca pe nişte apariţii ciudate, de care se distanţează tot mai mult, pierzându-şi treptat tonul ironic şi încrederea. În „Simulări“ (2011), spaţiul familiar devine o mizanscenă, realitatea devine o umbră manipulată, o proiecţie contrafăcută cu depuneri de dorinţe şi amintiri.

O evoluţie cu totul originală a lui Maxim Liulca transpare în motivele tradiţionale ale covoarelor de la ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO