Ziarul de Duminică

Gala Cărţii din România/ de Ziarul de duminică

Gala Cărţii din România/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

04.05.2012, 00:08 129

Vineri 11 mai 2012, începând cu orele18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale (Sala Mare, Etajul I, intrare prin MCPN, Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti) se va desfăşura prima ediţie a unui eveniment insolit pentru lumea culturală bucureşteană: "Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România".

Gala (construită, dacă doriţi, pe modelul celei oferite de UNITER) îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii - editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari - vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

Promovarea lecturii, aducerea la rampă a celor mai buni profesionişti ai branşei, recompensarea şi încurajarealor în ceea ce fac sînt de ani de zile întîmplări fireşti în atîtea ţări - scena culturală românească este de mult datoare cu un astfel de "gest".

La această primă ediţie a Galei Industriei de Carte din România vor putea intra în concurs produsele editoriale ale anului 2011. Sunt invitate să participe toate editurile ce activează, publică şi difuzează carte în România (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România), tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone şi librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online întregistrate ca firme româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO