Ziarul de Duminică

Gender X (IV)/ de Leonard Ancuţa

Gender X (IV)/ de Leonard Ancuţa

Autor: Leonard Ancuţa

22.07.2011, 00:06 60

"…The Woman I am unable (she cannot) feel love,/ I wish tocut my genitals and feed them to the dogs". Cam aşa i seamestecau gândurile în cap, până deveneau o melodie de spaimă şiregresie, o vrajă prin care se transforma în ceva firav şi lipsitde putere. Era mai lipsit de putere decât o floare ce răsare doar osingură dată în viaţă şi nu are nici spinii trandafirului, niciotrava brânduşei de toamnă.

Era destul de clar, la ora aceea, când întunericul se năpusteaca o haită de lupi negri şi înfometaţi pe străzile oraşului, cănu-i mai păsa de ce-o să urmeze. Avea să împlinească 38 de ani încâteva ore, iar odată cu aniversarea asta se termina viaţa lui. Nula modul în care orice tip de energie se scurge din trup, nu acelultim abur pe care îl poţi păstra pe o oglindă ca pe-o amprentă avieţii, ci doar partea aia din el care însemna proiecţie în viitor,încredere şi satisfacţia unei morţi adevărate şi liniştite.

Moartea asta îi garanta distrugerea celui mai intim vis,năzuinţa că s-ar putea împlini într-un fel cum văzuse demult înochii părinţilor lui, speranţa că lumea în care trăieşte se vaschimba aşa cum se mai întâmplase o dată. Trăia o apocalipsăperpetuă, care se manifesta la un anume număr de ani, în ultimaperioadă tot mai des.

Mai întâi fusese războiul, acum 60 şi ceva de ani, cam cînd senăscuse tatăl său. Lumea se schimbase pentru prima dată atunci,pentru prima oară când zăgazurile furiei şi foamei se rupseseră şicând doi monştri înfometaţi începuseră să tragă hălci de carne vieunul dintr-altul. O altă deraiere fusese cam pe vremea când senăscuse el, când sătui de lupte şi obosiţi de moarte, oameniihotărâseră că trebuie să mai şi trăiască.

Doar că apucaseră greşit calea mântuirii, mergând către extremeşi fanatism religios. O nouă deraiere survenise în urmă cu 20 deani, când fanatismul găsise cea mai cumplită formă de teroare şipurificare sub forma Adoraţiei, impusă prin adulatorii lui Jusa. Untroglodit plin ifose şi putere, un hermafrodit destul de abil careîn câţiva ani de lupte civile şi prin influenţa puternică adrogurilor reuşise să impună ca politică şi religie unică IubireaAsexuală şi Asexuată.

Nu se ştia exact vârsta pe care-o avea, undeva între 50 şi 70 deani, şi care făcuse trafic în toate felurile, cu toate tipurile demărfuri, de la carne umană la obiecte de cult, de la mirodeniiaromatice la droguri de masă. În urmă cu vreo 25 de ani înfiinţaseo sectă, Adoratorii lui Jusa, vreo 3 ani în ilegalitate din cauzaunor procese legate de anumite practici sexuale denaturate, careimplicau sexul infantil, necrofilia şi alte câteva chestii extreme.Dintr-o dată însă, mişcarea lor, devenită între timp din ce în cemai numeroasă, începuse să propovăduiască iubirea, egalitateasexelor, egalitatea indivizilor în raport cu ceilalţi şi în raportcu iubirea.

Egalitatea cu X, aşa se putea numi noua iubire născocită deJusa, iubirea în care toţi oamenii nu puteau decât să se iubeascăcu gândul, fără nici un fel de atingere, fără sex, fără nimic.Într-un episod petrecut în urmă cu vreo 20 de ani şi pe care şi-laminteşte cu aceeaşi oripilare şi-acum, Jusa hermafroditulrenunţase în mod public la sexurile şi sexele sale, iar împreună cuel o făcuseră în mod deliberat încă un milion de adepţi de-aisăi.

Nu avea nici 18 atunci, era un bărbătuş frumos, tocmai cunoscuseo fată, i se părea că visele sale sunt din ce în ce mai frumoaseîntr-o lume a din ce în ce mai bolnavă. Iubirea îl mistuia şi îlumplea în acelaşi timp, iar lumea în care trăia suferea odată cuel, doar că maladia se agrava şi avea să capete proporţiiapocaliptice. Dar nu-şi putea nimeni închipui cât de rău.

După câteva săptămâni începuseră mişcări de stradă, revoltecivile sau proteste religioase. Toate fracţiunile ar fi vrut să seimpună, dar singurul care a reuşit în mod miraculos, destul derapid şi foarte eficient a fost Jusa şi gaşca lui de susţinători, .În mai puţin de 4 luni, era stăpân peste Babylon şi peste cele 40de milioane de locuitori ale oraşului. Peste un an, numărulasexuaţilor voluntari crescuse la vreo 3 milioane, mai ales după ceo nouă molimă transmisibilă sexual decimase câteva milioane decetăţeni.

Atunci dragostea sa atinsese apogeul, o iubea pe Anna din totsufletul, dar ea hotărâse deja că destinul i-a hărăzit un alt drum,împlinirea întru iubirea propovăduită şi întreţinută de Jusa şiadoratorii săi. I s-a dăruit chiar în seara în care devenea major,a fost cea mai frumoasă noapte din viaţa lui. Ce urmase după fuseseun iad, un iad care îl copleşise la început, se îmbolnăvise crunt,din dragoste şi ăsta a fost lucrul care l-a salvat de la o viaţă deeunuc.

Apoi după o vreme se obişnuise cu acest iad, învăţase mirosuldurerii şi trăia cu ea fără să o bage în seamă, aşa cum e cu umbra.Dar ştia că nu-i doar o impresie, o conştientiza din când în cândacolo, dar ştia cum s-o elibereze, devenise o rutină simplă cum aiduce în câine în parc. Ea alerga fericită şi se întorceaîntotdeauna mai multă, dar nu deranja, se gudura de el şi îl urmaca un spectru pe care nu ştia dacă-l va pierde vreodată.

Acum din durerea sta se născuseră primele lui întrebări desprelume, primele lui adevăruri iniţiatice. Dup 20 de ani, se vedea pusîn situaţia ca cineva să îl deposedeze de această durere, de chinullăutric pe care îl purtase atâta timp în sulă şi în coaie, fiindcăde câte ori le vedea sau le atingea îşi aducea aminte de acea unicăorgasmică noapte pe care i-o dăruise Anna înainte să renunţe debună voie la sexul ei.

După atâţia ani de cruntă boală venea cineva care vroia să-itaie organul, să-i taie stâlpul în jurul căruia îşi construiseviaţa. Nici nu ştia dacă trebuie sau nu să-i mai pese, Lumea luiJusa era mult prea bolnavă încât să-şi mai dorească să trăiască înea fără minunea care îl motivase să mai trăiască. "Şi totuşi alţiireuşesc să-şi vadă de viaţă chiar şi aşa", gândi el şi ziua demâine nu i se mai păru atât de grea, atât de importantă, atât defără coaie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO