Ziarul de Duminică

In nuce – mici capodopere/ de Stelian Ţurlea

In nuce – mici capodopere/ de Stelian Ţurlea

In nuce – mici capodopere

Autor: Stelian Turlea

24.02.2011, 23:37 30

Editura Alla lansatspre sfârşitul anului trecut o bijuterie de colecţie, numităIn nuce, în care adunăfragmente "veşnic verzi" din cultura umanităţii, cum spune editura,împletind discursuri de artă, literatură, ştiinţe sociale şireligie şi care constituie, dincolo de numele auctorial şi devaloarea pentru fiecare domeniu în parte, pilde ale înţelepciuniituturor vremurilor. Sunt în general texte foarte scurte, de altfelcolecţia pare de buzunar, care pot fi citite dintr-o suflare. Auapărut până acum trei volumaşe.

Xavier de Maistre - Călătorie înjurul camerei meleşi Leprosul din cetatea Aosta.Traducere de Cristina Pârvu. Scriitorul francez Xavier de Maistre(1763-1852) este fratele mai mic al gânditorului Joseph de Maistre.Călătorie în jurul camereimele este o povestire autobiografică în care autorul îşitranscrie gândurile, după ce a fost constrâns să rămână închisîntr-o cameră vreme de şase săptăpmâni - de fapt, 42 de zile - capedeapsă pentru participarea la un duel. O lucrare în mod evidentparodică, publicată în 1794. Leprosul din cetatea Aosta,datează din 1811, e o lucrare de câteva pagini, de o simplitatestilistică extremă, în care este redat dialogul dintre un lepros şiun soldat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO