Ziarul de Duminică

LA START/ Poezie la prima vedere

LA START/ Poezie la prima vedere
28.02.2010, 17:00 90

Marţi, 2 martie, ora 17.00, in Sala Oglinzilor a CaseiMonteoru-Catargi de pe Calea Victoriei nr. 115 din Bucureşti(sediul Uniunii Scriitorilor din România), va fi lansat proiectul"Poezie la prima vedere", cu o lectură publică a poetului IonZubaşcu care va citi pentru prima dată poeme din volumul "Moarte deom. O Poveste de viaţă", Editura Limes, Cluj Napoca. Lectura va fiprefaţată de intervenţia editorului, Mircea Petean, şi a criticuluiliterar Felix Nicolau.

"Poezie la prima vedere" va prezenta in avanpremieră cărţile depoezie, in curs de apariţie, ale unor poeţi bucureşteni din cadrulsecţiei de Poezie a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti,organizatorul acestui eveniment. Până in acest moment, s-au inscris21 de poeţi. In luna martie, in fiecare marţi, de la ora 17.00, lasediul USR, vor mai citi Traian T. Coşovei (9 martie), MarianaFilimon (16 martie) şi Cornelia Maria Savu (23 martie).

"Ne-am dorit să putem oferi colegilor de la secţia de Poezie oscenă publică de exprimare, in care noile lor cărţi de poezie săfie prezentate publicului şi specialiştilor. Putem asculta, astfel,in primă audiţie, in lectura autorilor, noi cărţi de poezie. Alte21 de cărţi de poezie, intr-o lume a crizelor, sunt un semn căpoezia nici nu moare, nici nu se predă, ci se hrăneşte, mereu şimereu, cu spaimele şi incertitudinile noastre", a declarat DanMircea Cipariu, preşedintele secţiei Poezie - AsociaţiaScriitorilor Bucureşti, iniţiatorul şi moderatorul proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO