Ziarul de Duminică

Licitaţia 90. GALERIE FOTO

Crizanteme, de Ştefan Luchian

Licitaţia 90

Autor: Ziarul de Duminica

29.06.2012, 00:01 102

Ieri, 28 iunie, la Hotel Marshal Garden, Calea Dorobanti 50 B, a avut loc a 90-a licitaţie Goldart. 3.500 de lucrări de pictură au fost vândute de Casa de Licitaţii Goldart în ultimii patru ani.

Creată în 2008, ca o continuare a activităţii Galeriei de artă cu acelaşi nume, Casa de Licitaţii Goldart şi-a urmat cu consecvenţă crezul, anume acela de a oferi colecţionarilor şi iubitorilor de artă lucrări de valoare ale artiştilor români clasici şi contemporani, atent expertizate şi evaluate şi de a contribui la creşterea cotaţiei artiştilor romani într-un mod onest şi transparent. Cu o medie de 20 de licitaţii anual, Casa de Licitaţii Goldart a vândut, până în prezent, peste 3.500 de lucrări de pictură, din colecţii particulare, reuşind, prin vânzările sale, preluate de cele mai importante portaluri internaţionale de artă, să promoveze arta plastică românească în toate colţurile lumii.

La licitaţia cu nr. 90, Casa Goldart a propus iubitorilor de artă numeroase piese de grafică, pictură, sculptură, semnate de nume mari ale plasticii româneşti, cărţi rare şi obiecte vechi. Între ele, în primul rand, lucrarea "Crizanteme" de Ştefan Luchian, ulei/pânză, care a figurat în expoziţia Ştefan Luchian de la Muzeul de Artă al R.P.R din 1957. "Crizantemele" transmit, pe linia celor mai reuşite naturi statice din creaţia artistului, sentimentul de graţie al unui iremediabil îndrăgostit de natură.

"Arome" vechi, trimiteri la o lume inchipuită de altădată, i-au întampinat pe iubitorii de artă în lucrările artiştilor noştri clasicizaţi precum Kimon Loghi, Nicolae Vermont, Octav Bancilă, Horia Bernea, Ludovic Bassarab, Marius Bunescu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu sau chiar şi în lucrările artiştilor contemporani : în peisajele semnate de Liviu Suhar, Emil Ciocoiu, Cornelia Ionescu Draguşin, Florin Ciubotaru; în naturile staticeale lui Iacob Lazar, Benone Şuvăilă; înpersonajele unor Nicolae Blei, Sorin Ilfoveanu şi Ion Iancuţ.

Două sculpturi, "Bust de femeie" de Dumitru Măţăuanu şi "Şoimar" de Emile Pinédo, precum şi trei icoane (Sfânta Parascheva-Atelier bulgăresc, Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Nicolae - ateliere româneşti) au întregit variata gamă de obiecte de artă propuse publicului cumpărător în această licitaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO