Ziarul de Duminică

Litera cu Marvel/ de Ziarul de duminică

Litera cu Marvel/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

27.06.2013, 23:58 156

În anul 1939 Martin Goodman a înfiinţat o companie cunoscută mai apoi ca Marvel Comics, care publica comicsuri. După câţiva ani, Marvel Comics a ajuns o editură de benzi desenate. A fost fondată la începutul anilor 1960. Scriitorii cei mai cunoscuţi sunt Stann Lee şi Steven Dikto. Printre cele mai cunoscute personaje: Marvel - Omul Păianjen, X-Men, Cei Patru Fantastici, Captain America, Daredevil, Thor, Hulk, Iron Man. Datorită popularităţii lor, aceştia au apărut în filme sau seriale (inclusiv de animaţie). Compania a rezistat tuturor crizelor care s-au succedat în ultima jumătate de secol şi rezistă şi azi; în 2009, Marvel Comics şi Marvel Entertainment au fost achitiţionate de Walt Disney.

Cu această companie, Editura Litera a făcut un acord, ajungând să publice în româneşte faimoasele sale cărţi.

Cărţile din colecţia Marvel au apărut anul trecut, întâi cele cu Spiderman:

 -Spider-Man”- Carte de colorat: deloc complicat, trebuie doar să coloraţi eroul preferat după modelele prezentate în carte, dar şi în film. Pentru copii, este o plăcere să folosească roşul strident al măştii, albastrul fermecător al costumului de Spider-Man;

-„Spider-Man contra Doctorul Octopus”: Prima întâlnire dintre Spider-Man şi Doctor Octopus trebuie să se soldeze cu înfrângerea personajului negativ, aşa ar fi normal. Numai că Doctorul Octopus nu este un personaj atât de uşor de învins („Uneori şi eroii se prăbuşesc”, spune Spider-Man într-una din paginile cărţii). El este un om de ştiinţă nebun, care îşi duce experimentele până la schimbarea totală a propriului corp.

-„Spider-Man contra Monstrul Verde”.

Apoi a apărut seria „Avengers. Răzbunătorii - Cei mai puternici eroi de pe pământ”, „Avengers. Răzbunătorii uniţi contra unei ameninţări comune”, „Omul-păianjen şi şopârla”.

În această primăvara şi la începutul acestei veri, colecţia Marvel s-a îmbogăţit cu mai multe titluri sub genericul „Începuturile”: „Uimitorul Spiderman”, „Invincibilul Iron Man”. Urmează „Fenomenalii X-men”, „Incredibilul Hulk”, „Curajosul Căpitan America”, „Puternicul Thor” – toate după seria de benzi desenate Marvel cu titlurile respective, adaptate de Rich Thomas.

„Spiderman” şi „Ironman” sunt traduse din engleză de Justina Bandoi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO