Ziarul de Duminică

„Liziere”/ de Ziarul de duminică

„Liziere”/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

29.06.2012, 00:01 43

La Galeria Goldart-Hilton, Hotel Athenee Palace-Hilton s-a deschis expoziţia de fotografie LIZIERE, a artistului Mihai Mangiulea.

Născut în 1961 la Bucureşti, Mihai Mangiulea trăieşte şi creează în Franţa din 1990. A absolvit Litere şi Germanistică în Bucureşti, Filozofie şi Litere la Toulouse le Mirail, apoi a facut studii de cinematografie la Ecole superieure d'Audiovisuel la Toulouse. Şi-a luat doctoratul în cinematografie cu teza "Une phenomenologie de la photographie". Predă teoria imaginii, istoria şi estetica fotografiei la Toulouse. A avut numeroase expoziţii in Franta, SUA, Romania. In Franţa este reprezentat de galeria Art77 - Ilan Engel (Paris), Le confort des etranges - Jacques Roubert (Toulouse), iar in SUA de Photoeye, Santa Fe.

Despre Liziere, Mihai Mangiulea spune: "Interesul pentru liziere a apărut brusc, compulsiv, inconturnabil; timp de câteva luni am trăit cu o imagine în mine şi i-am căutat reprezentările. Liziera: anunţul unui altundeva, al unui altceva, al unui ailleurs posibil, liziera nu este delimitarea unui inceput, ci, mai curand, promisiunea sa."

"Fotografia lui Mangiulea e dominată de figurile limitei: frontiere, falii, rupturi, disolutii - spatii ale indecisului si echivocului lui "deja si inca nu". Fictiunea fotografica arata mereu mai mult decat vizibilul poate arata despre sine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO