Ziarul de Duminică

Manual de conversaţie în limba mânuitorilor de bani

Manual de conversaţie în limba mânuitorilor de bani

Autor: Ziarul de Duminica

11.07.2013, 23:55 442

Paddy Hirsch

Oameni versus pieţe

Economia pe înţelesul tuturor

Editura Polirom

Cuvânt înainte de Kai Ryssdal. Ilustraţii de Dan Archer. Traducere de Ciprian Şiulea. Termenii care alcătuiesc limbajul economic îi pot da dureri de cap omului obişnuit: pârghie, securitizare, opţiuni, valoare mobiliară ipotecară, obligaţiuni garantate prin creanţe, obligaţiuni garantate ipotecar. În volumul Oameni versus pieţe. Economia pe înţelesul tuturor, autorul demonstrează că putem înţelege ceea ce se întâmplă pe Wall Street şi că majoritatea tranzacţiilor financiare internaţionale sunt similare cu cele care au loc în magazinul de la colţ. Paddy Hirsch traduce limbajul deseori derutant al finanţelor, ajutându-ne să înţelegem cu adevărat cum funcţionează pieţele.

Paddy Hirsch, jurnalist economic cu vechime, este producătorul emisiunii Marketplace, difuzate la postul de radio destinat lumii afacerilor American Public Media. Este creatorul materialelor video postate pe Internet Marketplace White­board, pentru care a primit Premiul Webby în 2009. În 2011 a beneficiat de Knight Fellowship în jurnalism, la Stanford University. În prezent locuieşte la Los Angeles, California.
Oameni versus pieţe. Economia pe înţelesul tuturor este o carte de introducere în limbajul economic – de la începutul crizei, din ce în ce mai prezent în viaţa cotidiană –, o operaţiune de „traducere“, accesibilă şi cu destule momente de umor, a finanţelor internaţionale şi a Wall Street-ului ca un fel de magazin de la colţ de câteva ori mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO