Ziarul de Duminică

Nouriel Roubini ajunge pe biroul guvernanţilor

Nouriel Roubini ajunge pe biroul guvernanţilor
26.08.2010, 13:06 27

Editura Publica a facut un apel la clasa politica din România saciteasca lucrarile actuale de economie a crizelor si sa ia deciziiintr-un mod profesional si a trimis cate un exemplar din "Economiacrizelor" de Nouriel Roubini tuturor ministrilor din Cabinetul Bocsi presedintelui Traian Basescu, alaturi de un indemn lalectura.
Într-o perioada în care criza economică a devenit principalaobsesie si sursa de ingrijorare a celor mai multi, Editura Publicaa facut un efort pentru a publica, aproape concominent cu editiaoriginala, singura carte semnata de un economist contemporan careabordeaza frontal si lipsit de complexe tematica recesiunii."Economia crizelor. Curs fulger despre viitorul finanţelor" deNouriel Roubini, cea mai actuala şi completă lucrare, in care suntpropuse nu doar explicatii si perspective noi asupra crizei, ci sisolutii practice si chiar indemnuri cvasidisperate la adresaguvernelor pentru adoptarea unui sistem de reforme.
In vizita sa in Romania din mai 2010, Nouriel Roubini a oferitcateva sfaturi pentru ameliorarea crizei financiare din Romania,care insa au fost implementate pe dos de politicienii români."Stimulii financiari pot avea efect de drog, feriti-va de ei","Masurile de reducere a deficitului bugetar trebuie insotite dealte masuri de protectie sociala si implementate gradual" sau"Reformele structurale trebuie facute in timp" sunt doar catevadintre indemnurile lui Roubini pentru Romania. Masurile care s-auluat de atunci sunt contrarii tuturor acestor sfaturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO