Ziarul de Duminică

„Portrete” la Philobia/ de Stelian Ţurlea

„Portrete” la Philobia/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

02.03.2012, 00:05 95

Editura Philobia, care şi-a lansat primele cărţi la Târgul Gaudeamus din noiembrie 2011, are şi o colecţie numită "Portrete". Au apărut deja mai multe volume.

Juan Arias - Dialoguri cu Paulo Coelho. Traducere de Mihaela Săcuiu. Conversaţii-destăinuri care au avut loc în casa lui Paulo Coelho de pe plaja Copacabana. Este singura carte în care celebrul autor brazilian vorbeşte despre viaţa lui. După însăşi declaraţiile sale, Coelho merge într-atât de departe cu dezvăluirile despre viaţa sa astfel încât, "timp de douzeci de ani, nimeni să nu mă mai întrebe ceva despre mine". În aceste interviuri cu Juan Arias, Coelho relatează evenimente pe care marele public le află pentru prima oară: faptul că părinţii l-au trimis la ospiciu în trei rânduri, de unde a evadat de fiecare dată; că a fost închis şi torturat de junta militară din Brazilia; că a fost dependent de droguri; anii în care a practicat magia neagră, până în momentul unei experienţe trans-senzoriale despre care el crede că a fost o adevărată revelaţie a existenţei şi eficacităţii Diavolului. Cu toate acestea, cartea nu este pretextul unor auto-dezvăluiri spectaculoase. Juan Arias este ziarist, filolog, scriitor si fost preot spaniol, născut în Arboleas, Almeria (Spania) în 1932.

Stephane Barsacq - Cioran. Ejaculări mistice. Traducere de Rodica Mone. Un portret incisiv, care arată că adevărata profunzime a gânditorului român este una a unui mistic contrariat. Jurnalistul Stéphane Barsacq reuşeşte în mod strălucit o biografie atipică a lui Cioran. Fără să facă un întreg rechizitoriu, autorul îşi pune problema relaţiei dintre opera lui Cioran şi convingerile sale politice de extremă dreaptă. "În ce măsură cinismul său dizolvant şi auto-dizolvant, obsesia lui de a descifra masca iluzorie şi tragică a lumii în care trăia, nu este de fapt rezultatul negării de sine a unui om care a renunţat la trecutul său legionar? - se întreabă editura. Nu cumva cinismul şi neîncrederea în aparenţe sunt tratamentul pe care şi l-a autoadministrat cineva care s-a înşelat în mod grotesc asupra vieţii, şi, drept urmare, a ales să nu mai creadă nimic decât să se înşele din nou?"

David Kirkpatrick - Efectul Facebook. Din culisele reţelei de socializare care uneşte lumea. Traducere din limba engleză de Bogdan Odăgescu. "Cum a reuşit un student de 19 ani să clădească o companie care a revoluţionat internetul? Efectul Facebook este povestea captivantă a reţelei de socializare care, începând ca unul dintre multele proiecte ale lui Mark Zuckerberg, student în anul II la Harvard, a ajuns în mai puţin de un deceniu să conecteze peste 800 de milioane de oameni din întreaga lume.
David Kirkpatrick, jurnalist de referinţă în domeniul tehnologiei, a avut acces la documente din cadrul companiei, ceea ce i-a oferit o bază de cercetare extrem de riguroasă pentru acest volum. Astfel, el ne oferă o imagine fidelă a evenimentelor într-o carte care tratează cu eleganţă, inteligenţă şi umor toate aspectele interesante din istoria acestui fenomen global. Folosind un ton degajat şi sprinten, Kirkpatrick combină tehnologia, statistica, economia, politica şi naraţiunea într-un stil minuţios şi accesibil în acelaşi timp. Fără a se feri de temele controversate, jurnalistul american prezintă şi modul în care reţelele de socializare ne influenţează viaţa de zi cu zi, radiografiind una dintre cele mai de succes reţete comerciale ale începutului de secol XXI. Dincolo de aspectele biografice, Efectul Facebook este şi un veritabil manual alternativ de marketing, prezentând pas cu pas dezvoltarea unui gigant al tehnologiei informaţionale."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO