Ziarul de Duminică

România în Ghidul Verde

România în Ghidul Verde

Autor: Ziarul de Duminica

05.08.2011, 00:00 91

Michelin

România

Ghidul Verde

Meteor Press

Michelin a creat primul ghid de călătorie cu peste 100 de ani înurmă, pentru a promova călătoriile rutiere. Astăzi, diviziaMichelin Travel & Lifestyle oferă o gamă largă de ghidurituristice, hărţi, resurse on-line de călătorie, accesorii auto şiîncălţăminte. Ghidul Verde al României - creat de cătreexperţii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului deCartografie al Michelin România, lansat în limba franceză în urmăcu trei ani şi, la începutul verii, şi în limba română - cuprindeinformaţii turistice despre oraşele şi zona rurală a României."Prin aceasta nouă publicaţie, Michelin doreşte să mijloceascădescoperirea bogăţiilor României pentru cât mai mulţi, să leprovoace acestora dorinţa de a veni ei înşişi aici, şi să lepermită să ajungă în cele mai frumoase locuri", a declarat AnneTeffo, redactor-şef al colecţiei Ghidul Verde Michelin. Opt siturituristice româneşti au fost desemnate cu cea mai înaltă distincţiea Ghidului Verde Michelin - trei stele, mânăstirile din Bucovina,Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu,Prejmerul şi Delta Dunării. În afara Bucureştilor, numeroase oraşeşi sate, dar şi monumente şi muzee au fost desemnate cu două stelesau cu o stea.

Ghidul se împarte pe şapte regiuni, cu peisaje extrem devariate, la care se adaugă o mare diversitate a patrimoniului şimoştenirii culturale. Ghidul Verde Michelin propune plimbărighidate în mai multe oraşe mari ale ţării, precum Timişoara,Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Sibiu, Iaşi, Constanţa şi Bucureşti,Buzău, Ploieşti, Craiova, Piatra Neamţ, Brăila, Bistriţa sauDeva.

De asemenea, ghidul propune numeroase trasee pentru automobileîn afara cărărilor.

Ghidul are 360 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160de fotografii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO