Ziarul de Duminică

Trădarea de sine poate deveni un obstacol/ de Ziarul de Duminică

Trădarea de sine poate deveni un obstacol/ de Ziarul de Duminică

Autor: Ziarul de Duminica

21.03.2011, 23:27 67

Institutul Arbinger

Liderul şi amăgirea sinelui
Depăşirea problemei
Editura Curtea veche

Publicat iniţial în limba engleză de Institutul Arbinger,volumul de faţă a devenit rapid un bestseller internaţional, graţienu doar subiectului abordat (de mare interes în special pentruafaceri), ci şi felului în care e scris (sub forma unor dialoguri,care alcătuiesc o parabolă).

Cartea conţine sfaturi pragmatice, aplicabile atât în viaţapersonală, cât şi în cea profesională, referitoare la relaţiileinterumane. Mai concret, teoria cărţii afirmă că nu contează ceanume faci pentru alţii, ci motivul pentru care procedezi aşa. Astadeoarece oamenii simt diferenţa dintre gesturile exterioare şijustificarea lăuntrică a interlocutorului. Şi, dacă te prefaci, nute vor urma. Dar cel mai amăgitor lucru este faptul că nici măcartu nu-ţi dai seama de fisura logică ce te îndeamnă să te izolezi deceilalţi, ca şi cum ai fi închis într-o capsulă. De acolo, aflat laadăpostul propriilor scuze, îi poţi învinovăţi pe cei din jur detot ceea ce nu merge bine în viaţa ta. Începi să te trădezi pe tineînsuţi. Nu te mai poţi concentra asupra obiectivelor stabilite.Trădarea de sine poate deveni un obicei!

Pentru a găsi ieşirea din capsulă şi a rămâne pentru totdeaunaîn afara ei, singura opţiune viabilă pe termen lung este aceea de ate transforma pe tine însuţi - atât ca persoană, cât şi ca lider.Iar această carte pune la dispoziţia cititorilor toate strategiileşi tacticile necesare pentru succesul relaţiilor interumane.

Arbinger este un institut internaţional care susţineorganizaţiile, comunităţile, familiile şi indivizii, dar şiprofesio­niştii care lucrează în domeniu, în rezolvareaimplicaţiilor negative cauzate de iluzionarea sinelui - o problemădestul de puţin cunoscută, dar foarte răspândită în lume.Institutul are sediul central în SUA, dar operează prin sucursaleîn multe alte ţări, precum Marea Britanie, Franţa, Germania,Olanda, Israel, Africa de Sud, India, Singapore, Malaezia,Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, China, Coreea, Japonia, Mexic şiCanada. În cadrul institutului, lucrează specialişti din domeniifoarte variate - afaceri, drept, economie, filozofie, mediufamilial, educaţie, training profesional şi psihologie. Aceştiaprovin din diverse regiuni geografice şi diferite culturinaţionale. Ceea ce îi uneşte este pasiunea pentru ideile pe care lepromovează institutul.

Arbinger oferă atât cursuri pentru public, servicii deconsultanţă şi sesiuni de instruire pentru firme, cât şiintervenţii concrete în organizaţii. Institutul are clienţi foartediverşi - de la persoane particulare până la mari companii şiinstituţii guvernamentale ale lumii. Materialele informativepublicate de Institutul Arbinger au rolul de a educa oamenii înprivinţa conceptului de amăgire a sinelui, scop pentru care aceastăinstituţie a elaborat o întreagă metodologie. Soluţiile prezentatede institut rezultă dintr-un deceniu de explorare a acestuidomeniu, prin intermediul unei echipe internaţionale de experţi.Noua teorie, care s-a definitivat treptat, a început deja săpătrundă în conştiinţa publicului. Încă din anii 1990, Arbingerexplică aceste noi cunoştinţe în faţa a numeroase persoane şiorganizaţii din întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO