Ziarul de Duminică

Update 2006 (II)

Update 2006 (II)
02.02.2007, 20:58 39

Continuam sa vedem ce au facut modelele mele in anul care tocmai s-a incheiat.
Decanul lor de varsta este Gheorghe - in decembrie 2006 a implinit 98 de ani. La varsta asta, nu ti se mai intampla prea multe. Sau, de fapt, orice ti se intampla, oricat de mic si neinsemnat, ti se poate parea, intr-un anumit fel, un eveniment. A reusit sa se pastreze sanatos - sunt sigur ca va ajunge la 100 de ani. Uneori, cand ma gandesc ce viata fabuloasa a avut, ma revolt ca se stinge in tacere, fara sa scrie nimeni o carte sau sa faca un film. Si, in primul rand, ma cert pe mine. Ar fi trebuit in toti acesti ani sa-l trag mereu de limba si sa umplu caiete cu notite. Dar mereu am fost ocupat cu altceva aparent mult mai presant, mai imperativ, mai important. Si intre noi a fost mereu o distanta fizica aproape imposibil de invins. Cred ca am gresit si e prea tarziu. Iar acum amintirile sale nu mai au aceeasi acuratete - i s-au pastrat vii in memorie doar lucrurile care l-au marcat extrem de puternic. Sunt ca niste insule ale caror drumuri de legatura s-au scufundat ireversibil sub ape. Este una dintre comorile pe care recunosc ca le-am pierdut...
Cel mai tanar model al meu este... chiar model! De moda. Va scriam pe la inceputul lui 2006 despre Raluca Negrea. Pe 11 ianuarie 2007 a implinit 17 ani. A continuat sa lucreze ca model in strainatate, cu tot mai mult succes. Acum cota ei a ajuns undeva la peste 1.000 de euro pe zi. Isi vede de scoala, dar sta mereu cu bagajele pregatite sa plece in orice moment acolo unde va fi urmatorul contract. Pana acum a lucrat in Elvetia, Italia, Grecia, Cipru si SUA. Puse cap la cap, calatoriile ei de lucru insumeaza 5-6 luni pe an. Visul ei este ca, dupa terminarea carierei de model, sa ramana tot in bransa: fotograf, stilist, make-up artist, agent, designer, jurnalist de moda, editor... Deocamdata nu s-a hotarat, dar absoarbe toate informatiile si invata.
Trec la prietenii mei de peste Ocean, artistii Bogdan Nastase si Catalin Nastasoiu. Pentru Bogdan, lista realizarilor pe 2006 a fost data peste cap in ultimul moment, undeva intre Craciun si Revelion. Sotia lui, Roxana, l-a anuntat ca vor avea un copil. M-a sunat special sa-mi spuna chestia asta. Era foarte fericit. In rest, si-a continuat cu succes meseria de fotograf. Acolo, succesul inseamna mai ales bani. Pot sa va spun ca si-a permis sa-si cumpere o camera digitala profesionala cu rezolutie a imaginii de 33 de milioane de pixeli. Asta face cam cat o masina buna.
Catalin Nastasoiu imi zice, pe Yahoo!Messenger: "Cred ca cea mai importanta realizare este o primeneala profesionala pe care o tot amanasem. Am inceput sa ma transform incet-incet dintr-un designer multidisciplinar (design industrial, design de obiect, graphic-design, marketing si promovare) intr-un designer dedicat mai putin oportunitatii de a face design si mai mult DESIGN-ului in sine. Si am inceput sa ma ocup mai serios de fotografie. In plus, am facut o calatorie in desertul Nevada si mi-am redefinit sensurile spatiului. In desert, spatiul poate fi ceea ce vrei tu sa fie".
Dragos Radulescu, designer si director de creatie la o importanta agentie de publicitate, trece pe lista trei lucruri: carnetul de conducere, o masina Alfa Romeo si calatoria de sarbatori in Cuba, cu prietena lui.
In fine, coregrafa si dansatoarea Andreea Duta trece pe lista implinirilor pe 2006 finalizarea pisesei de dans contemporan James (impreuna cu Silvia Calin si actorul Daniel Popa), intrarea in invatamantul superior - ca asistent universitar de coregrafie la UNATC - si calatoria de 10 zile in Pakistan, unde a avut reprezentatii cu trei spectacole ale companiei InterArt. "A fost o experienta extraordinara", imi spune ea, "este pur si simplu o alta lume".
Am sa ma opresc aici cu acest update la 2006. Nu am scris chiar despre toti, dar va asigur ca toti au mers inainte, sub diverse forme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO