Ziarul de Duminică

Ziua Mondială a Poeziei sărbătorită la Biblioteca Românească din Milano/ de Ziarul de duminică

Ziua Mondială a Poeziei sărbătorită la Biblioteca...

Autor: Ziarul de Duminica

29.03.2013, 00:01 88

În organizarea Centrului Cultural Italo-Român din Milano şi a Editurii Rediviva, Ziua Mondială a Poeziei a fost marcată joi, 21 martie 2013, la Milano printr-o serată de poezie şi dezbatere literară. Ziua Mondială a Poeziei a fost instituită de UNESCO în anul 1999. 

Un omagiu a fost adus cu acest prilej poetului Radu Gyr (1904-1975) – Apostolul poet al închisorilor comuniste din România (foto), condamnat la moarte în anul 1958, pentru poezia: „Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane”.

Invitaţi: Ioana Maria Lupaşcu, binecunoscuta artistă şi pianistă româncă (Bucureşti); Florentina Niţă, poetă şi publicistă, stabilită de două decenii în Italia (Brescia), tinerii actori: Georgiana Moroşanu, aflată la Milano la studii de teatru, şi Vlad Scolari, cunoscut publicului pentru realizarea de spectacole de teatru după Panait Istrati şi Marin Sorescu. În atmosfera Bibliotecii româneşti s-au regăsit poezia, muzica dar şi dezbaterile destinate cunoaşterii şi inter-relaţionării celor prezenţi.

Organizatorii anunţă şi debutul întâlnirilor culturale şi artistice: Cafeneaua literară, cu rolul de a crea o coeziune culturală şi artistică a comunităţii, de valorificare a rolului elitei culturale româneşti din Milano şi potenţare a raporturilor culturale italo-române. Într-un mod mai puţin convenţional se vor regăsi pe parcursul acestor întâlniri subiecte de interes cultural.

Moderator: Violeta P. Popescu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO