Ziarul de Duminică

Zizi in tranzitie (57). Cotro Hills 90210

Zizi in tranzitie (57). Cotro Hills 90210
20.05.2010, 16:04 17
La mijlocul anilor '90, inrevistaZig-zagaparea primul serial umoristic dinpresa romaneasca postdecembrista. Dupa un deceniu si jumatate, amconstatat ca a ramas atat de afurisit de actual, incat am decissa-l republicam.
Motto: "Pe troleibuzeleCapitalei a aparut reclama «La vache qui rit». Sa fie oare o aluzieantiprezidentiala?" (Intr-o statie. Autorul a fost identificatoperativ)
Rezumatul identificarilorprecedente: Dupa ce Zizi a identificat-o pe Luminita ca fiindfemeia vietii lui, Pasarica l-a identificat pe Zizi ca fiindObiectivul vietii lui.
Impresionate de soartaagentului, gazdele ii oferira cateva bomboane ramase de la bradulde iarna (e vorba de iarna '89-'90) si Zizi il intreba cublandete:
- De fapt, tot nu mi-ai spus dece eu? N-am mancat caviar cu polonicul, precum Coposu la Aiud,ziarist nu sunt, sa fi scris ca politistii stiu patru limbi (totila un loc), iar daca eram platit de CIA stateam eu in dulapul astade l-am cumparat ca garsionera?
Pasarica ofta, se trase deciorap sa opreasca inregistrarea, isi rasuci nasturele, cerandu-siapoi scuze ca declansase blitzul fara sa vrea, si, in sfarsit,sopti:
- Io mi-am facut stagiul laPalat. Unitate de lux, nu catanie de-aia cu scuturi, eram dotati cala carte. Noi ii ziceam "90210"... 90, ca-n anul ala ne-am schimbatnumele, 21 in amintirea lui decembrie, cand a venit ordinul "Lastanga-mprejur!", de ne-am facut frati cu copiii aia pe care-itocasem inainte... Iar zero c-a zis sergentul sa fie cu sot cand ofi sa ne-mpartim, le-avea p-astea, ca a facut cevascoala...
Tocmai atunci Caine iesi maraindde sub pat. Animalul era de nerecunoscut: umbla numai cu coada sussi se uita la toata lumea cu dispret nedisimulat.
- Ce-are cu mine? baiguiPasarica, complexat.
- Lasa-l in pace, e asa de canda aflat ca suntem in Anul Cainelui. Zi mai departe!
Musafirul culese catevafirimituri de "Hali-lulu" care ramasesera de la pranz (e vorba depranzul de luni) si continua:
- Ei, si chiar a venit chestiacu imparteala, c-au zis ca prea ne-am boierit, mancam tot ceramanea de la masa lui... Nu va suparati, da' asta-i secret destat, iese legea aia si ma ia dracu'.
- Bine, poti sa sari peste asta.Zi cum ai ajuns dupa mine.
Luminita se plictisise deja depovestire si citea despre cei 255.737 de spectatori care platiseradeja intre 500 si 1.500 de lei ca sa vada o celebra pereche desani. Pasarica soptea mai departe:
- N-a fost usor sa plecam… Eracasuta noastra… "Cotro Hills" ii mai ziceam… Ei, si dom' sergentne-a zis ca toate Obiectivele importante au deja "coada", asa ca saluam si noi, de voie, ce ne-o iesi in cale, ca nu se stie de undesare Mossadu' sau mai stiu io ce…
- Si m-ai gasit pe mine! isiplesni Zizi palmele.
(Vor urma alte plesniri cupalmele)

tczarojanu@yahoo.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO