Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Constantin Slav a extins restaurantul pe care îl avea în zona Titan din Bucureşti cu un loc de joacă şi plănuieşte o nouă dezvoltare, cu investiţii de 200.000 de euro

01.02.2023, 00:06 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Cifra de afaceri totală înregistrată în 2022 de KLANdestin şi KLANkids a fost de circa 8 mil. lei Dincolo de intrările şi rezervările punctuale, spaţiul găzduieşte şi evenimente.

KLANdestin, un restaurant deschis în 2015 în zona Titan din Bucureşti, s-a extins, în toamna anului 2021, cu un spaţiu de joacă, o idee de business care i-a venit lui Constantin Slav în urma experienţelor sale de invitat la mai multe petreceri pentru copii. KLANkids, numele sub care funcţionează locul de joacă, poate găzdui până la 40 de mici amatori de distracţie.

„KLAnkids a apărut dintr-o experienţă a mea în calitate de părinte, mergând la petreceri ale copiilor şi remarcând că era o nevoie de locuri de joacă în care şi părinţii să-şi găsească un loc. KLANdestin, împreună cu KLANkids, se află în Galeriile Titan, vizavi de staţia de metrou Titan“, a povestit Constantin Slav, fondatorul celor două businessuri, la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

El este acţionarul majoritar al businessului, avându-i de asemenea alături de Anemari-Iuliana Opriţoiu şi pe Bian Avram.

KLANkids a luat naştere imediat după pandemie, la capătul unei investiţii de 150.000 de euro, iar deschiderea spaţiului a avut loc în octombrie 2021, după ce a fost în mintea lui Constantin mai bine de cinci ani.

Ce a încercat el să facă a fost să creeze un loc care să fie simultan plăcut pentru părinţi şi copii. „Cred că în continuare mai este nevoie de astfel de locuri, care să aducă un echilibru între copii şi părinţi. Mă gândesc la un al doilea concept precum acesta pe care l-am făcut deja, dar nu cred că ar funcţiona la fel de bine într-un mall, de exemplu.“

La KLANkids, care se adresează copiilor cu vârste între trei şi şapte ani, cei mici se pot distra într-un spaţiu cu un labirint, un bazin cu bile, tobogan, animatori. În timpul săptămânii, accesul costă 50 de lei, iar în weekend este 60 de lei.

La KLANkids, care se adresează copiilor cu vârste între trei şi şapte ani, cei mici se pot distra într-un spaţiu cu un labirint, un bazin cu bile, tobogan, animatori. În timpul săptămânii, accesul costă 50 de lei, iar în weekend este

60 de lei. „În total, ocupăm 1.800 de metri pătraţi şi mai avem loc de extindere. Intenţia mea este să ajungem şi la copiii mai mari şi probabil că în octombrie 2023 va fi gata extinderea pe care mi-o doresc şi în care voi investi peste 200.000 de euro.“

KLANdestin, la rândul său, restaurantul lipit de locul de joacă, are o capacitate de 250 de locuri. Cifra de afaceri totală înregistrată în 2022 de KLANdestin şi KLANkids a fost de circa 8 milioane de lei. Alina-Elena Vasiliu

Dincolo de intrările şi rezervările punctuale, spaţiul găzduieşte şi evenimente, un serviciu care înregistrează o cerere în creştere.

„Organizăm petreceri pentru copii, avem circa 40 pe lună. Pot fi şi câte opt petreceri într-un weekend, de vineri până duminică.“

Ideea unui loc de joacă a venit şi după ce Constantin Slav a remarcat că la restaurantul KLANdestin veneau în principal tineri părinţi, dornici să îmbine cheful de socializare cu timpul petrecut împreună cu copii.

„Astăzi avem clienţi care vin din toate zonele oraşului, cum ar fi Militari, Crângaşi, dar şi din afara Bucureştiului – Pipera, Voluntari, Brăneşti, chiar şi Corbeanca, doar datorită locului de joacă“, spune Constantin Slav.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇒ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇒ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania