Analiză

Ştii mai bine de ce are nevoie Naţional Arena? De ce ai nevoie pentru a administra noul stadion

Ştii mai bine de ce are nevoie Naţional Arena? De ce ai nevoie pentru a administra noul stadion

Autor: Maria MANOLIU

13.09.2011, 10:07 397

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să recupereze o parte din banii investiţi în proiectul Arena Naţională prin concesionarea stadionului către o firmă privată, care să îl administreze. Potrivit unui proiect de hotărâre, iniţiat de primarul general, concesiunea se va face pe o durată cuprinsă între 45 şi 49 de ani.

În primii patru ani ai concesiunii Primăria Capitalei nu va primi niciun euro redevenţă, urmând ca apoi să primescă 15% din profitul net obţinut de firma care va primi, în concesiune, stadionul de 55.000 de locuri.

La sfârşitul celor 45-49 de ani, municipalitatea va recupera maximum 18 de milioane de euro, după cum se precizează în proiect. Construcţia stadionului Arena Naţională a costat peste 220 milioane de euro, ceea ce înseamnă că în peste 40 de ani se va recupera sub 10% din investiţia iniţială.

Proiectul promovat de primarul Capitalei a fost respins sau amânat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de cinci ori până acum. Primarul general a declarat în repetate rânduri că renunţă şi că va introduce proiectul pe ordinea de zi a CGMB până când va fi aprobat.

Vezi pe www.gandul.info ce obligaţii va avea operatorul privat care va administra Naţional Arena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO