Auto

E oficial: după Ferrari, Bazac va aduce şi Lotus. Vedeţi aici ce maşini va vinde noul dealer Lotus

E oficial: după Ferrari, Bazac va aduce şi Lotus. Vedeţi aici ce maşini va vinde noul dealer Lotus

Vedeţi aici ce maşini va vinde noul dealer Lotus

Autor: Bogdan Alecu

18.02.2011, 13:17 35

Ion Bazac, fostul ministru al sănătăţii din partea PSD, care în2007 a adus Ferrari în România, va deveni din primăvara acestui anşi dealer al mărcii sport britanice Lotus, potrivit oficialilorForza Rossa. Compania va deveni reprezentant al mărcii engleze, cuservice şi servicii aftersales pentru România, Serbia, Muntenegruşi Republica Moldova.

Primul showroom al constructorului englez va fi inauguratsăptămâna viitoare în partea de nord a Capitalei şi nu va fiintegrat în actualul centru Ferrari, amplasat vizavi de aeroportulOtopeni. La inaugurarea noului showroom va fi prezentat şi noulmonopost de Formula 1 al echipei Lotus Renault, care va debutapeste câteva săptămâni în noul sezon. Odată cu inaugurareashowroomului, va fi prezentat pe piaţa locală şi noul Esprit, careva fi lansat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, de laînceputul lunii martie, în timp ce lansarea comercială a sa va avealoc în 2012. În viitorul showroom vor fi prezentate pentru începutsunt modelele Elise, Exige şi Evora.

În prezent în România sunt înmatriculate şase modele Lotus,majoritatea reprezentând modelul Elise. Constructorul englezdeţinut de grupul Proton din Malaezia se află în prezent într-ocampanie de relansare la nivel mondial, după ce în cadrul SalonuluiAuto de la Paris a prezentat cinci noi modele, acestea reprezentândnoi generaţii ale Elan, Elise, Esprit dar şi noul Eterne, un coupecu patru uşi. Noile modele vor fi lansate pe piaţa europeanăîntr-un interval cuprins între 2011 şi 2015. preţul unui modelLotus va costa cel mai probabil între 40 şi 100.000 de euro, înfuncţie de versiune.

Cel mai ieftin este Elise, care costă în jur de 40.000 de euro,având un motor de 1,6 litri şi 136 CP, în timp ce Evora, caredispune de un propulsor de 3,5 litri şi 280 CP ajunge la peste60.000 de euro. Compania Forza Rossa a importat anul trecut peste20 de modele Ferrari pe piaţa locală şi a atins o cifră de afaceride aproape 8 mil. euro potrivit datelor anterioare alecompaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO