Bănci și Asigurări

Afacerile ING au stagnat la 96 mil. euro la nouă luni

Afacerile ING au stagnat la 96 mil. euro la nouă luni

Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurări de Viaţă

Autor: Ciprian Botea

04.11.2011, 00:04 410

ING Asigurări, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor de viaţă, a subscris în primele nouă luni prime de 407 milioane de lei (circa 96 mil. euro), în creştere uşoară cu 0,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

Activele totale administrate de companie, inclusiv pe segmentul pensiilor private, au urcat la 4,5 miliarde de lei (peste 1 mld. euro) la sfârşitul lunii septembrie.

"Nivelul activelor pe care le administrăm pentru clienţii de asigurări de viaţă şi pensii private a ajuns la un miliard de euro la finele lunii septembrie, iar valoarea Net Promoter Score (indicele care măsoară intenţia clienţilor de a recomanda altor persoane un produs sau o companie - n.red.) a ajuns la 65%", a declarat Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurări. Compania a obţinut un profit brut de 25,5 mil. lei (6 mil. euro), în scădere de la

46 mil. lei în primele nouă luni de anul trecut, dar asigurătorul afirmă că profitul depăşeşte nivelul bugetat.

ING Asigurări a vândut în primele nouă luni mai puţine poliţe de asigurare cu primă unică, ceea ce a avut un impact important asupra subscrierilor. Banii pentru aceste poliţe sunt încasaţi într-o singură tranşă, la începutul contractului, şi nu sunt achitaţi periodic cum se întâmplă la asigurările clasice.

Cel mai bine s-au vândut poliţele de asigurare cu componentă de economisire de tip tradiţional. Contractele de asigurare de tip tradiţional au ajuns la 65% din portofoliul total, cu cinci puncte procentuale peste nivelul din luna septembrie a anului trecut.

Despăgubirile plătite de ING în primele nouă luni s-au ridicat la 47 mil. lei (11 mil. euro), în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Compania are o marjă de solvabilitate de 1,75 faţă de nivelul de minim 1 cerut de lege. Activele administrate pe segmentul pensiilor private se ridicau la 2,4 mld. lei, iar cele provenite din contracte de asigurare erau de 2,1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO