Bănci și Asigurări

BRD reduce dobanzile la credite in lei pana la 25%

BRD reduce dobanzile la credite in lei pana la 25%
20.01.2003, 00:00 14

BRD-SocGen, cea de-a doua banca din sistemul bancar romanesc, a decis sa reduca, pentru prima data in acest an, dobanzile la creditele in lei acordate persoanelor fizice si juridice cu doua pana la sase puncte procentuale.
Miscarea facuta de BRD este asteptata si la alte banci, pentru ca lupta pentru un client in plus si surplusul de lichiditatea din ce in ce mai mare din piata se va vedea pana la urma si in reducerea costului creditului.
Trendul de reducere al dobanzilor la creditele in lei a inceput sa fie vizibil inca de anul trecut cand a avut loc practic aproape o injumatatire a acestora. Daca la inceputul anului 2002 bancile ofereau credite cu dobanzi care oscilau in jur de 40-45% pe an, acestea au coborat acum pana spre 27-30%. Analistii pietei vad anul acesta o continuare a reducerii dobanzilor, cu un ritm ceva mai mic insa. Pentru sfarsitul anului se anticipeaza ca un credit in lei va avea un cost mediu in jur de 20-23% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24