Bănci și Asigurări

BRD, a treia bancă din piaţă, a obţinut în S1/2023 un profit de 752 mil. lei, în creştere cu 22%, la venituri de 1,8 mld. lei, plus 13%. François Bloch, CEO: Creditarea a fost puternică, cea corporate având o creştere de 18%, susţinută şi de IMM şi de companii mari

François Bloch, CEO al BRD: 
Pe segmentul persoanelor fizice, creditarea a fost mai degrabă rezilientă, cu evoluţii contrastante în structură între creditele de consum şi cele pentru locuinţe. Volumul creditelor noi pentru locuinţe a reflectat tendinţa de scădere a pieţei în contextul ratelor ridicate ale dobânzilor.

François Bloch, CEO al BRD: Pe segmentul persoanelor fizice, creditarea a fost mai degrabă rezilientă, cu evoluţii contrastante în structură între creditele de consum şi cele pentru locuinţe. Volumul creditelor noi pentru locuinţe a reflectat tendinţa de scădere a pieţei în contextul ratelor ridicate ale dobânzilor.

Autor: Claudia Medrega

04.08.2023, 09:00 243

♦ Creditarea BRD pe segmentul IMM a crescut cu 29% în dinamică anuală, iar creditarea companiilor mari a avut un plus de 12% ♦ Pe retail soldul creditelor nete a crescut cu doar 2,3% an/an l Soldul total al creditelor acordate de BRD a ajuns în S1/2023 la 37,3 mld. lei, cu aproape 8% peste S1/2022 ♦ „În perspectivă, BRD este bine poziţionată pentru a susţine creşterea şi rămâne angajată în oferirea de sprijin financiar şi know-how atât clienţilor săi, cât şi economiei în ansamblu“, susţine François Bloch, şeful BRD.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în primul semestru (S1) din 2023 un profit net de 752 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de rezultatul din S1/2022, în contextul creşterii creditării şi a veniturilor.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost în S1/2023 de 768 mil. lei, cu 24% mai mare faţă de S1/2022.

„În primul semestru al anului, BRD a înregistrat o performanţă comercială dinamică şi rezultate financiare excelente, în pofida unui mediu economic care rămâne plin de provocări. Bazându-ne pe o activitate comercială solidă şi pe o calitate excelentă a activelor, grupul BRD a înregistrat în prima jumătate a anului o performanţă financiară excelentă, cu o creştere semnificativă a veniturilor, în timp ce evoluţia cheltuielilor operaţionale a fost ţinută sub control printr-o disciplină riguroasă a cheltuielilor“, a spus François Bloch, CEO al BRD.

Venitul net bancar al BRD a avansat în S1/2023 cu 13,4%, până la 1,8 mld. lei, în condiţiile creşterii veniturilor nete din dobânzi cu 19,5%, la aproape 1,3 mld. lei. Pe de altă parte, încasările nete din comisioane au scăzut cu aproape 3%, la 346 mil. lei. Cheltuielile operaţionale ale băncii au fost pe o tendinţă de creştere şi au ajuns la circa 0,9 mld. lei după o creştere cu 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO