Bănci și Asigurări

Anunţ surpriză. După 7 ani, François Bloch pleacă de la conducerea BRD, a treia bancă din piaţă. Îi va lua locul Maria Rousseva

François Bloch

François Bloch

Autor: Claudia Medrega

03.08.2023, 00:05 1484

François Bloch, care a preluat la sfârşitul anului 2016 conducerea BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa românească după active, a decis să plece de la şefia băncii româneşti cu capital francez.

„Domnul François Bloch a decis să renunţe la mandatul său de director general, începând cu data de 26 septembrie 2023, pentru a prelua alte responsabilităţi în cadrul Grupului Societe Generale”, a transmis ieri seară banca la Bursa de Valori Bucureşti.

La sfârşitul anului 2020 mandatul lui Bloch în funcţia de director general fusese reînnoit pe o perioadă de 4 ani, adică până la final de 2024. Bloch preluase la final de 2016 conducerea BRD de la Philippe Lhotte. Înainte de a ajunge la BRD-SocGen, François Bloch a fost prim-vicepreşedinte executiv la Rosbank, subsidiara din Rusia a grupului francez Société Générale, unde a lucrat şi Maria Rousseva, desemnată acum ca CEO al BRD în locul lui Bloch. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO