Bănci și Asigurări

Britanicii de la RBS isi aduc brandul pe piata romaneasca

Britanicii de la RBS isi aduc brandul pe piata romaneasca
06.08.2008, 19:04 26

Royal Bank of Scotland (RBS) va deveni in curand primul brand bancar englez de pe piata locala, urmand sa inlocuiasca cunoscutul nume olandez ABN Amro. Britanicii au condus consortiul care a achizitionat in toamna trecuta grupul olandez ABN Amro, iar potrivit structurii tranzactiei, au preluat operatiunile internationale, printre care si filiala din Romania. Pe plan local, ABN isi anunta acum clientii ca a devenit parte a gigantului britanic RBS, iar in "urmatoarele luni" vor aparea schimbari in "aspectul sucursalelor". Noul nume al bancii va fi RBS Bank Romania. Contactati de ZF, reprezentantii bancii nu au oferit mai multe detalii privind procesul de rebranding, insa au precizat ca in viitorul apropiat va fi facut un anunt oficial.
Intr-un interviu acordat ZF la inceputul lunii iulie, Peter Weiss, country reprezentative al ABN Amro pentru Romania, a aratat ca banca va prelua numele RBS, fara sa ofere insa mai multe detalii.
La nivelul grupului britanic RBS, filialele ABN Amro din Romania si Rusia sunt considerate doua businessuri foarte mici, incadrate in zona de operatiuni Europa&Orientul Mijlociu.
Prin preluarea filialei de la Bucuresti, RBS detine 22 de unitati care deservesc circa 74.000 de clienti. Cresterea veniturilor pe 2007 s-a ridicat la 124%, fiind cea mai rapida de pe pietele care compun zona Europa&Orientul Mijlociu la RBS - Irlanda, Emiratele Arabe Unite, Romania, Rusia si Kazahstan, fara a include operatiunile de consumer finance.
Pe plan local, ABN Amro detine in mod traditional o pozitie puternica pe segmentul corporate, oferind produse sofisticate pentru marile companii. Din 2004 banca a intrat si pe segmentul de retail, insa a preferat sa se bazeze pe forta mobila de vanzari, fara sa dezvolte si o retea de unitati extinsa. De asemenea, ABN Amro a lansat in ultimii ani si o oferta pentru segmenul firmelor de dimensiuni medii si mici (IMM).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO