Bănci și Asigurări

Dobanzile la creditele in lei scad in continuare

17.03.2003, 00:00 16

Reducerile de dobanzi oferite de banci clientilor pentru depozitele atrase au inceput in ultimele saptamani sa fie insotite si de o diminuare a dobanzile practicate la creditele acordate. Dupa ce Banca Romana pentru Dezvoltare -Groupe Societe Generale si Casa de Economii si Consemnatiuni au anuntat deja un val de ieftiniri ale imprumuturilor acordate la rand, cu decizii similiare, au venit si alti jucatori. Astfel:
- Raiffeisen Bank reduce de astazi dobanzile la creditele acordate persoanelor fizice. La creditele acordate persoanelor fizice pentru nevoi personale (Flexi-credit) banca reduce dobanda de la 28% la 23% pe an. De asemenea, dobanda la creditele pentru achizitionarea de autoturisme scade de la 25% la 23% pe an, in timp ce la overdraft-ul (descoperire de cont) autorizat pe cardurile Maestro in lei dobanda va fi de 32% pe an, cu doua puncte procentuale mai redusa. Banca a redus si dobanzile la depozitele in lei.
- Alpha Bank va diminua tot de astazi dobanda de baza la creditele in lei acordate agentilor economici, de la 24% la 22% pe an. De asemenea, banca va diminua cu doua puncte procentuale dobanda de baza pentru facilitatile de descoperit de cont, care se va situa la 24%. Banca va modifica, tot incepand de astazi, ratele dobanzilor la depozitele la termen in lei si valuta pentru clienti, precum si la certificatele de depozit. Astfel, la depozitele la termen in lei constituite de persoanele fizice si juridice banca acorda urmatoarele dobanzi: o saptamana - 8%, doua saptamani - 10%, 1 luna - 12%, 2 luni - 12,5%, 3 luni - 13%, 6 luni - 13,5%, 9 luni - 14%, 12 luni - 14,5%.
-CEC reduce din nou, pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, cu doua puncte procentuale, dobanzile la creditele acordate firmelor mici si mijlocii si administratiei locale, care au finantari aprobate prin programe SAPARD. Noile dobanzi practicate de CEC la creditele pentru societatile mici si mijlocii cu capital integral privat vor scadea de la 29% la 27%, in vreme ce dobanzile la creditele destinate administratiilor publice locale vor fi reduse de la 27% la 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24